Kolumnit

Sian- ja broilerinlihan hiilijalanjäljet on tutkittu Lukessa – Yhteistyö ja tutkittu tieto ovat välttämätön pohja sian- ja broilerinlihatuotannon ympäristökilpailukyvylle

Kuva: Muu

Luonnonvarakeskus (Luke) on tuottanut tuoreet arviot suomalaisen sianlihan ja broilerinlihan ilmasto- ja vesiniukkuusvaikutuksista alan toimijoiden kanssa. Yhteistyö ja tutkittu tieto ovat välttämätön pohja sian- ja broilerinlihatuotannon ympäristökilpailukyvylle. Alan kehittyminen heijastuu myös Forssan seudulle, onhan alueella runsaasti alkutuotantoa, liha-alan tuotantolaitoksia ja myyntiä.Tutkimuksen tuloksena saatiin tyypillisen suomalaisen sianlihan ilmastovaikutukseksi 3,5 kg CO2 ekv / teuras-kg ja vesiniukkuusvaikutukseksi…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic