Kolumnit @forssanlehti.fi

Syssymmällä si – Radiosta ja televisiosta tuli ennen pelkästään tosia uutisia

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Muistatteko vielä, kuinka ennen oli kaikki paremmin? Radiosta ja televisiosta tuli pelkästään tosia uutisia.

Kekkonen kun loihe lausumaan, että saatanan tunarit, niin tottahan se puhui. Karpo kertoi meille, kuinka maailma makaa, ja Arvi Lind kertoi naama vakavana, että Estonia on uponnut. Ei ollut mitään kymppiuutisten mukahauskoja kevennyksiä.

Radiossa oli kaksi kanavaa, toisesta tuli klassista ja toisesta Iltatuulen viesti.

Pois se meistä, että jotkut jaajot ja annit olisivat pilanneet meidän aamut höpisemällä sitä sun tätä. Ei todellakaan, vaan kaikenlainen keskenään naureskelu oli täysin kielletty.

Sää oli silloin suurin piirtein sama kuin sää nyt yleensä on, mutta säätiedotukset pitivät ainakin muistaakseni paremmin paikkansa kuin nykyään.

Ja silloin kun Saarentaus piippu suussa sanoi, että huomenna sataa, niin satoi kanssa. Ei sinne studioon mitään koiria tuotu kuseskelemaan ja kertomaan hauskoja vitsejä.

Nyt kun uutisia ei enää viitsi kuunnella ja kun ei tapahdu oikein mitään muuta kuin että korona on siellä sun täällä ja enimmäkseen siellä ja että maskit ovat sillä ja tolla ja miksei ne ole noilla, niin on ehkä parempikin, että uskomme valeuutisiin.

Nykyään heitellään noita miljoonia ja miljardeja miten sattuu.

Trumpilla on kuulemma miljardi velkaa. Se on kuulkaa paljon se. Siinä tämmönen persaukinen eläkeläinen ei öitään nukkuisi, jos tommoset velat oisi. Hirteen menisin, jos olisi varaa ostaa tarpeeksi pitävä köysi. Miljardi on kauhea määrä rahaa.

Kuvitelkaas, että miljardi sekuntia on 32 vuotta. Sehän tarkoittaa sitä, että esimerkiksi minä olen elänyt kaksi miljardia sekuntia! On siinä Könnin kello tikittänyt ja silti se on aina välillä ollut vetämättäkin.

Toisaalta voi se Trumpin velkataakka pitää paikkansakin, kuka noista tietää. Veroja tämä tuulitukka ei ole maksanut kuin muutaman sata dollaria. Ei ihme, ettei sillä ole varaa käydä parturissakaan.

Mahtaako sillä koko koronaakaan ollut. Epäilen. Perhana kun vielä Teija Sopanen eläisi, se tietäisi. On mulla onneksi Heikki Kahilan numero.

No kohta on vaaleja siellä sun täällä. Perehdyn tarkemmin faktoihin, kunhan jaksan.

Syssymmällä si!

Kirjoittaja on forssalainen lauluntekijä ja artisti.

Uusimmat

Fingerpori

comic