Kolumnit

Tärkeintä on totuus tai jotain sinne päin – Verkossa valheiden kertoja ei koskaan myönnä huijausta

Kuva: tuntematon
Kuva: tuntematon

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sairastui koronavirukseen. Donald Trump ilmoitti Twitterissä, että hänellä on korona. Donald Trumpin lääkäri kertoi, että presidentin tila on vakaa, mutta vakava. Sosiaalisessa mediassa spekuloidaan, onko Trumpilla oikeasti korona vai onko ilmoitus osa vaalikampanjaa. Onko vai ei? Ketä nyt pitäisi uskoa?

Minä olen aina ollut tietoisesti ja puhtaasta halusta sinisilmäinen ja lapsenuskoinen. En ymmärrä, miksi minun pitäisi epäillä kaikkea kuulemaani ja näkemääni. Miksi kukaan haluaisi ehdoin tahdoin tarjota minulle valheita ja jotain muuta kuin totta?

Siksi olen usein ollut pilan ja naurun kohteena, minulle kun on voinut syöttää jos jonkinlaista tarinaa ja minä olen vain kuunnellut, nyökkäillyt ja hymyillyt. Ehkä olen huudahtanut, että ihanko totta!

Ennen pajunköyttä syöttivät vain ne, jotka tunsin ja jotka tunsivat minut helpoksi huijattavaksi. Nyt minua voi huijata kuka tahansa, sillä koko maailma ja lähes kaikki maailman tarinat ovat silmieni edessä ja korvieni ulottuvissa. Kaverit sentään myöntävät tsoukkinsa, mutta verkossa valheiden kertoja ei koskaan myönnä huijausta.

Donald Trump käyttää taitavasti maailman kattavaa verkkoa ja valehtelee minkä kerkeää. 87 miljoonaa seuraajaa Twitterissä lukee ja uskoo tai on uskomatta. Edes minä en usko. Uskomatonta, että joku uskoo.

Olen halunnut pysyä hyväuskoisena, sillä epäilevän maailmassa on raskasta hengittää. Jokainen uutinen, jokainen sana ja jokainen teko on kyseenlaistettava. Hän sanoi noin, mutta tarkoittiko hän jotain muuta? Onko tässä nyt koira haudattuna?

Epäilevän maailma on yhtä suurta salaliittoteoriaa, jossa joku yrittää voittaa ja hyötyä. Joka puolella pelkkiä valehtelijoita ketunhäntä kainalossa. Pelkkiä susia lampaiksi pukeutuneena.

Donald Trump julisti viime keväänä, että mitään koronaa ei ole olemassa, eikä se koskaan leviä Yhdysvaltoihin. Kun korona levisi Yhdysvaltoihin, Trump jatkoi vähättelyä ja jakoi hengenvaarallisia suojautumisohjeita. Desinfiointiainetta suoraan suoneen ja malarialääkettä päälle.

Nyt Donald Trumpilla on korona. Se virus, jota ei ole olemassa ja joka ei ole vaarallinen. Jos joku löytää tästä yhtälöstä totuuden, hän saanee kymmenen hurraata. Tai sitten ei.

Sillä kuka oikeasti välittää. Lööperin laskija on ehdolla toiselle presidenttikaudelle ja se on järkyttävän totta. Tärkeintä ei siis liene totuus vaan se joku sinne päin. Voisiko joku huutaa jo vitsivitsi!

Kirjoittaja on forssalainen yrittäjä ja äiti, kotona ja työpaikalla.

Uusimmat

Fingerpori

comic