Kolumnit

Tästä selvitään yhdessä! – Positiivisen ajattelun kannattajana uskon, että tästä ajasta seuraa jotain hyvääkin

Positiivinen asenne ja ajattelu on helppoa silloin, kun menee hyvin. Miten tämän koronapandemian keskellä löytyy positiivisuutta? Jokaisella on varmasti mietteitä, että pysynkö terveenä ja pysyvätkö rakkaimpani terveinä. Miten selviän yrittäjänä laskuista, jos ei ole asiakkaita? Kuinka yksinäiset, vanhukset ja muut eristetyt pärjäävät henkisesti? Entä perheet, joissa päihteet voittavat koronankin? Pandemia koskettaa meitä kaikkia, mutta sen vaikutukset jakautuvat hyvin epätasaisesti.

Yhtäkkiä positiivinen ajattelu ja asenne saattaakin tuntua mahdottomalta ja kaukaiselta, joten niitä positiivisia ajatuksia täytyy ihan tietoisesti hakea. Siinä missä osa työntekijöistä saa nauttia koronan tyhjentämästä kalenterista ja keskittyä vihdoin keskenjääneisiin asioihin, toisilla kalenterin tyhjentyminen tarkoittaa tyhjää tilipussia.

Maailma on muuttunut todennäköisesti pysyvästi erilaiseksi. Suhtautumisemme kriisien varautumiseen kotimaassa tulee muuttumaan radikaalisti tämän seurauksena. Varmuusvarastojen arvostaminen kasvaa. Positiivisen ajattelun kannattajana uskon, että tästä ajasta seuraa uutta ja jotain hyvääkin. Olemme esimerkiksi nähneet yhteisöllisyyden kasvua, kun ihmiset ovat alkaneet auttaa lähimmäisiään.

Samalla olemme huomanneet tiettyjen ammattikuntien, kuten hoitajien, siivoojien, opettajien, lastenhoitajien, autonkuljettajien, kauppojen myyjien ja monien muiden ammattien tärkeyden tässä tilanteessa. Toivottavasti muistamme arvostaa jokaisen työpanosta myös kriisin jälkeen! Seutukunnallamme kehitetyt uudet suojavarusteet ja niiden valmistaminen kertoo käytännön innovaatioista ja niiden toteuttamisesta tarpeen tullen nopealla aikataululla. Moni yrittäjä on joutunut pakon edessä keksimään jotain uutta ja toivottavasti ne uudet tavat toimia jäävät osaksi normaalia arkea jatkossakin.

Hallituksen määrittämät rajoitukset ovat aiheuttaneet monelle yrittäjälle yöunien menetyksen ja toki monelle muullekin. Olemme kuitenkin ymmärtäneet rajoitusten tärkeyden, sillä näillä toimilla suojaamme heikoimpia, emme itseämme. Mitä vastuullisemmin noudatamme ohjeistuksia, sitä nopeammin saamme normaalin elämän takaisin.

Kun tämä kaikki on joskus ohi, osaamme varmasti arvostaa ihan uudella tavalla sitä tuikitavallista arkea, jonka aiemmin otimme itsestäänselvyytenä. Nyt on aikaa soittaa ystäville ja sukulaisille, välittää siitä, mitä heille kuuluu. Liikutaan ulkona, luontokohteet tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia ja antavat energiaa. Tarvittavat ostokset ja palvelut hankitaan paikallisista liikkeistä, jotta meillä pandemiankin jälkeen on liikkeitä, joissa asioida.

Me olemme samassa veneessä kaikki, me selviämme tästä yhdessä ja toistemme tuella, sillä yhdessä olemme enemmän!

Kirjoittaja on Forssan Yrittäjien hallituksen jäsen.

Uusimmat

Fingerpori

comic