Kolumnit

Televisiolakkoni - Seuraavaksi aion kokeilla sometonta syyskuuta

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Maailma ei oikein tunnu olevan mallillaan. Kaikenlaista harmia ja kriisiä tuppaa tulemaan tiedotusvälineistä. Parempi ettei kaikkea lue, sillä siinä rupeaa käymään niin, että huonoihin uutisiin turtuu, hyviin ei niinkään.

En nyt mainitse niiden kriisien nimiä, mutta eiköhän kaikilla ole ne tiedossa. Mitä sitä pakinaan ahtamaan maailman murheita, ilo pintaan vaikka sydän märkänis.

 

Muutaman kuukauden televisiolakkoni aikana olen nyt katsellut kaikenmaailman maksukanavilta tulleita sarjoja tai en oikeastaan katsellut vaan selaillut. Kaikki tositeeveet jätin suosiolla sivuun, kuten myös salkkarit ja simpsonit. Putoustakaan en jaksanut oikein seurata, koska ne hahmot alkavat olla jo niin huonoja että eduskunnasta löytyy heittämällä muutama paljon parempi.

Euroviisut sentään seurasin ja saattaapi olla, että tänäkin vuonna jää menestys tulematta, mutta mistäpä tuota tietää. Elokuvat ovat tulleet jo niin monta kertaa uusintoina, että ei niitä oikein enää jaksa. Yle nyt sentään lähettää ihan säällisiä ohjelmia, joten yleveron periminen ainakin vielä on aivan perusteltua. Urheilun seuraaminen sentään on ainakin minulle mainio tapa vietää viikonloppua, varsinkin nyt kun yleisöä ei toistaiseksi päästetä katsomoihin, ainakaan maailmalla.

Suosittelen kyllä televisiolakkoa ihan jokaiselle, vähän samanlailla kuin tipatonta tammikuuta. Televisioton toukokuu kuulostaa oikein hyvältä. Seuraavaksi aion kokeilla sometonta syyskuuta sitten joskus, jos sinne asti selvitään.

Kaikenkaikkiaan kaikenlainen pidättäytyminen ylenmääräisestä tietotulvasta voisi tehdä oikein hyvää. Turhaa tietoa tulvii ihan liikaa ja väärää tietoa varsinkin. Palataan hetkeksi viisikymmenluvulle ja kuunnellaan radiota ja sieltäkin vain uutiset ja sää. Sen lisäksi selataan sanomalehtiä jooko?

 

Ja sen verran positiivinen täytyy olla, että eiköhän parin viikon päästä maailma on taas mallillaan ja lentokoneet lentelevät ja kaikenmaailman karanteenit ovat pelkkä paha muisto vain.

Uusimmat

Fingerpori

comic