Kolumnit

Terassien Tyykikylä

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Mitä ne ihmiset puhuvat, että vorssalaiset eivät terasseilla maanantaisin käy. Pötypuhetta, jostain syystä kansa kekkuloi kuin ennen vanhaan keskiolutta tai valkoviiniä naukkaillen ja hyvin syöden ja se jos mikä saa vorssalaiset yrittäjät hyvälle tuulelle. Toivottavasti trendi jatkuu tällaisena niin kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Löysin pihani siirtolavalta aivan kelvon polkupyörän ja pikkasen sitä entraten tai oikeammin kaveri entras siitä tuli mitä mainioin kulkupeli. Sillä on mukava kruisailla pitkin Forssan kauniita katuja aina välillä pysähdellen ihailemaan puistoja ja kaunista toria. Paljon puhutaan, että Forssa on puistojen kaupunki, mutta kyllä niitä terassejakin löytyy!

Äkkiä laskien niitä oli kymmenen sekä tietysti Kopon baari. En minä niissä kaikissa käynyt, parissa vaan, mutta ohiajaessani jo huomasin kuinka mukavaa kaikilla oli. Semmonen turhanaikainen korona-ahdistus oli tipotiessään.

Sain armeijassa etäisyydenmittaajan koulutuksen ja tällä mandaatilla olin näkevinäni että aikas hyvin on toteltu korkeimman käskyä. Jonoissa vähän tuppas porukka menemään kasaan, mutta kyllä se siitä alkaa sujumaan.

Vieläkin aika iso osa ihmisistä karttelee terasseja. Pelätään naapurinrouvaa, jos se vaikka sattuis näkemään. Tiedoksi naapurinrouville, että siellä terasseilla saa ihan jäävettäkin pyydettäessä ja kahviakin on tarjolla, aika harva siellä itseään pöydän alle juo. toki rehellisyyden nimessä täytyy sanoa, että sellaisiakin on. Mutta ei Forssassa.

No joka tapauksessa nyt on terassit käyty ja hyviksi todettu, joten rohkeasti vaan kaikki liikkeelle. Tehdään tänä kesänä vastuullisesti kotikaupungistamme Terassin tyykikylä!

Uusimmat

Fingerpori

comic