Kolumnit

Torremolinos - Teki hyvää nähdä muutakin kuin oman napansa

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Tuli vietettyä kaksi viikkoa Aurinkorannoilla, lähinnä Torremolinoksessa. Se on ihan samanlainen kaupunki kuin Forssa.

Mitä nyt siellä on lentokenttä ihan kupeessa, rautatieasema, meri ja suhteellisen varma aurinko. Siellä on paljon pieniä koiria, mutta koiranpaskaa ei juurikaan näe. Se johtuu siitä, että poliisisetä antaa muutaman sadan euron sakon, jos jätöksiä ei korjaa. Kannattaisi kokeilla meilläkin. Julmetusti on erilaisia kuppiloita, portsareita ei ollenkaan. Miehet kävelevät käsi kädessä ja suukottelevat keskenään. Se oli aluksi hieman omituista, mutta kaikkeen tottuu, sano pässi kun päätä leikattiin.

Espanja on muutenkin erikoinen ja kaunis maa. Pari päivää tuli oltua pienessä maalaiskylässä, jossa oi ihan 1800-luvun fiilis. Siellä sielu lepäsi, jos se minun sieluni nyt osaa levätä. Barcelonassa oli jotain häikkää, joten sinne ei kannattanut itseään ängetä. Tappelivat mokomat jostain.

Jalkapallosta ne espanjalaiset tuntuvat tykkäävän edelleenkin ja pitävät aika metakkaa sitä katsellessaan. Suomalaisia oli paljon varsinkin Fuengirolassa, jossa oli menossa fugefestit eli paikalliset Holjat. Aika säpinää pitivätten.

Paikallisen politiikkaan en tutustunut enkä ehtinyt kouluihinkaan tutustua, Toisella kertaa sitten. Espanjan kielestä en saanut oikein tolkkua, ne kun puhuvat siellä pahuksen nopeasti. Mutta muuten meni pariviikkoinen oikein hyvin.

Taidan ruveta lukemaan nyt vanhoja lehtiä saadakseni tietää, mitä täällä on tapahtunut vai onko mitään. Jotain kähinää on Konosen mukaan kuulemma ollut, jotkut ovat käyneet henkilökemiallista sotaa. Semmosta se on politiikka.

Summa summarum, teki hyvää taas matkustella ja nähdä muutakin kuin oman napansa.

Uusimmat

Fingerpori

comic