Kolumnit

Turhuuden markkinoilla

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Oliko se Junnu, joka kirjoitti, että kaikki paitsi purjehdus on turhaa? Se nyt ei pidä ollenkaan paikkaansa. Ja Vexi on myös kirjoittanut paljon samanlaista pötyä, että mukamas ei päivääkään vaihtaisi pois. Höpö höpö.

Olen minäkin kaikenlaista potaskaa päästänyt kynästäni. Kerran kukkia voi kaunis kotimaa! Mitä sekin tarkoittaa? Puutarhanhoito se vasta turhaa on. Ja kalastus. Pilkkiminen varsinkin. Saman saaliin saa Vorssan torilla pikkurahalla lauantaiaamuisin. Tai ei nyt ihan pikkurahalla mutta kuitenkin.

Täällä kun hiekkamyrskyssä istun ja tein ristikoita, niin eiköhän yksi suomalainen juopunut Luumäeltä tullut siihen örisemään, että eikös se tommonen ole ajanhukkaa, tärkeämpiäkin asioita olisi maailmassa hoidettavana. Rupesin miettimään, että onhan se. Esimerkiksi sukankudonta tai kolmentuhannen palan palapeli ei sekään niin kauhean järkevää ajankäyttöä ole.

Entäpä tää golfinpeluu. Kuusi tuntia huitoa palloja mereen vastatuuleen ja koko ajan kauhea potutus päällä. Täällä tulee luettua paljon. Paasilinnan tuotanto alkaa olla aika lailla hallussa. Aikaa on mennyt kyllä, turhaanko vai ei, siinä on luumäkeläiselle idiootille miettimistä.

Oletteko kuulleet, että jotkut viettävät tietokoneella aikaa montakin tuntia. Kaikenlaisia pasiansseja ja kaikki aivan turhaan. Aivan turhaan etsin sua viereltäin. Turhaa kaikki.

Kaupunginvaltuustossa sitä joskus on ihan liian paljon luppoaikaa. Omituista höpinää joutavista asioista. Olen ymmärtänyt, että sitä varten meillä on ryhmäkokoukset ennen kokousta, että yksi vaan puhuu ja toiset pitävät turpansa kiinni.

Mutta nyt mä lähden tekemään aivan turhaa. Joku on sanonut, että kolmannes elämästä nukutaan, kolmannes tehdään töitä ja kolmannes istutaan turhanpantteina kuka missäkin. Arvaako joku, missä aion tämän illan istua?

Voittajalle yllätyspalkinto Viksperin krouvissa. Nähdään kohta.

Uusimmat

Fingerpori

comic