Kolumnit

Uskoakseni - Varma ei voi olla, sillä uskoa-verbin pikkuveli on toivoa-verbi

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Minä uskon Taivaan isään, olen sillä tavoin säilyttänyt lapsenuskoni. Antti Rinteeseen ja hallitukseen sitä vastoin uskoni hieman horjuu. No vappu on tulossa, joten saapas nähdä, mitä kenkä tekee? Ihmeitä sattuu, uskokaa pois.

Tänäänkin näin ihkaelävän huoltomiehen, joka haravoitti! Ihan totta, sellaisella vanhanaikaisella haravalla, jossa on monta piikkiä ja sen jälkeen vielä nosti sen lehtikasan kottikärryihin. Ei pitänyt kummoistakaan ääntä eli lippalakin nosto kyseiselle herralle.

Niin ja näin mä Keitaall elävän Hjallis Harkimonkin. Jotain se höpötti Nyt-liikkeestä.

Uskoakseni FPS nousee kauden päätyttyä Mestikseen ja Alku voittaa koripallossa jälleen kerran mestaruuden. Varma ei voi vielä olla, sillä uskoa-verbin pikkuveli on toivoa-verbi.

Usko on kova myös siihen, että monitoimikeskus vielä joskus valmistuu, vaikka moni toivoo että näin ei tapahtuisi. Uskomatonta. Siitä tulikin mieleeni onnitella Jyrkiä isosti. Juhlat menivät varmasti hienosti. Uskoakseni.

Uskon tai pikemminkin toivon, että kuninkuusravit tuovat meille paljon kaivattua mammonaa ja mainetta ja että siihen kannattaa kaupunginkin satsata. Varma usko on kuitenkin siihen, että jouluna tulee lunta ja että kerrankin joulun avajaiset saadaan viettää lumisissa oloissa.

Uskonasiat ovat vähän sellaisia. Lapsena sitä uskoi joulupukkiin, mutta sitten tuli isoveli ja romahdutti maailmani kertomalla, ettei sitä pukkia oikeasti ole olemassa, tontuista puhumattakaan.

Koska en oikein usko Postin nykyiseen toimintakykyyn, niin päätin jo näin aikaisessa vaiheessa kirjoittaa pukille. Ihan vaan sen takia, että kirje kerrankin menee perille: Mitään en tarvitse, kaikkea on paitsi köyhyyttä, sanoi naapurin mieskin, mutta kiva olisi jos saisit sovun aikaiseksi niin Trumpin ja New Yorkin välillä sekä myös Vorssan demareitten kesken. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä. Uskoakseni.

Uusimmat

Fingerpori

comic