Kolumnit

Valtuuston kokous 2030 – Päätetään perustaa toimikunta asiaa tutkimaan

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Koska joustokaukaloystävällinen Forssa on kaikessa aina aikaansa edellä, niin olen saanut jo nyt vuoden 2030 valtuuston kokouksen esityslistan. Ja vaikka kyseessä on huippusalainen muistio, niin pitkää vankeustuomiotakin uhmaten olen päättänyt julkistaa sen teille arvoisat lukijani. Mielenkiintoisia asioita on paljon, kuten huomaatte:

1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaiseksi toteaminen

2. Kaupunginjohtaja Vuorenmaa kertoo kaupungin tilanteesta koskien kunnallisen golfkentän rakentamista entisen kaatopaikan päälle. Samalla hän kertoo kunnallisen pomppulinnan pystyttämisestä torille. Hän pitää myös tärkeänä polkupyöräteiden kunnostamista sekä on huolissaan siltaremontin hitaasta edistymisestä.

3. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Manu Mäkinen ehdottaa 120 000 euron määrärahaa FPS: n Suomen mestaruuden juhlarahastoon. Juhla on tarkoitus pitää torilla ja esiintyjiksi on suunniteltu Mika ja Turkka Malia, sikäli mikäli ovat elossa. Perussuomalaisiin loikannut puolueensa ainoa edustaja Niininen vastustaa tiettävästi ehdotusta, joten luvassa lienee pitkä keskustelu. Asia siirrettäneen hallituksen päätettäväksi.

4. Kuntien mahdollinen yhdistyminen. Valtuuston puheenjohtaja Joenpalo esittää, että perustetaan toimikunta tutkimaan asiaa. Sikäli mikäli on elossa eikä ole muuttanut kirjojaan Urjalaan. Asia ei ole sikäli kiirellinen, koska ympärillä ei enää juurikaan ole muita kuntia kuin Tammela.

5. Valtuuston puheenjohtaja Eino Järvinen ehdottaa viittä miljoonaa Monikylän homevaurioiden korjaamiseksi. Hallitus päättää luultavasti perustaa asiaa tutkimaan toimikunnan.

6. Vesihelmen purku. Järjestetään tarjouskilpailu ja yhdyskuntalautakunta perustaa keskuudestaan toimikunnan, joka tekee lopullisen valinnan urakoitsijasta.

7. Valtuutettu Penttilän ehdotus liikennevalojen poistamiseksi kaupungista kokonaan ja valtuutettu, pääministeri Lepolan ehdotus pysäköintikiekkopakon poistamiseksi. Päätetään perustaa toimikunta asiaa tutkimaan.

8. Valtuutettu Malin aloite toimikunnan perustamiseksi vähentämään toimikuntien määrää.

9. Muut asiat ja kokouksen päätös.

Uusimmat

Fingerpori

comic