Kolumnit

Viisaasti ruoantuotannon murrosten keskellä – Keskeistä on valmius uuden tiedon muodostamiseen ja arvovalintojen työstämiseen kokemusten pohjalta

Kuva: Erkki Oksanen / Luke

Helsingin kaupunki päätti luopua lihan käytöstä omissa tilaisuuksissaan, pitäisikö Forssan seurata samoissa jalanjäljissä? Ruokavalinnat ovat nousseet yhdeksi ilmastokeskustelun kuumista puheenaiheista, joka saa some-keskustelun palstat hehkumaan.Tutkimuksen pohjalta on selvää, että liha ja muut kotieläintuotteet kuormittavat ilmastoa kasvituotteita enemmän. Mutta onko lihatuotteista luopuminen myös ympäristöteko, joka parantaa ruokajärjestelmän ympäristövaikutusten hallintaa? Tähän kysymykseen liittyy huomattavasti enemmän epäselvyyttä ja…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic