Kolumnit

Yksinolo - Mitä kaikkea sitä on ajatellut tekevänsä nyt, kun ei oikein mihinkään voi mennä?

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Nyt kun yksinäisyys on saanut kasvot, niin lohdutan teitä kaikkia, että yksinolo ei kovinkaan kauheeta silloin, kun ei ole yksin.

Tässä kun päivät soljuvat yksitoikkoiseen tahtiin, niin sitä huomaa löytävänsä itsestään ihan uusia ulottuvuuksia. Olen esimerkiksi imuroinut, tai oikeammin ajatellut aloittaa imuroimisen, mutta sitten tuli eräs joka imuroi.

Samoin olen ajatellut aloittaa mongolian opiskelun, mutta en ole löytänyt sanakirjaa. Kirjastokin on kiinni. No ehtiihän sitä syssymmällä.

Monen vuoden jälkeen on harkinnassa ostaa pyykkikone, mutta voi olla se jää hankkimatta. Onhan mulla noita kavereita. Niillä on pyykkikone.

Sitä vastoin olen soittanut kitaraa ja kirjoitellut kaikenlaista. Joskus julkaistavan elämänkerran suhteen olen puolessa välissä ihan kuten elämässänikin. Saattaa olla, että joudun keksimään loput, jotta siihen saataisiin onnellinen loppu. Elämänkerroissa on se hyvä puoli, että harvemmin niistä joutuu tilille. Tapahtunutta on vaikea mennä ventovieraan kieltämäänkään. Näin se vaan meni, uskokaa pois.

Mulla on tuossa pöydällä Loirin Veskun kirja ja olen harkinnut sen lukemista. Se on kauhean paksu ja olen siitä parhaat palat jo lukenut iltalehdistä, joten taitaa jäädä lukematta. Varmaan silti ihan hyvä kirja.

Mitä kaikkea muuta sitä on ajatellut tekevänsä nyt, kun ei ole keikkoja eikä oikein mihinkään voi mennä? Opetella ruoan tekemistä, leipomista, sukankutomista tai vaikkapa ostaa kolmentuhannen palan palapelin jossa on pelkästään sinistä taivasta ja kivellä yksi lokki.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Tosiasiassa olen saanut aikani kulumaan lähinnä roikkumalla somessa ja katsellen televisiosta ex on the beach -sarjaa. Yleensä tallennan ne ja katson ne vielä kuva kuvalta uudestaan. Kirjoitan ylös sen ohjelman kuolematonta dialogia ja sitten on jo aika mennäkin nukkumaan.

Ja jos ihan rehellisiä ollaan, en mä ihan yksin ole ollut koko aikaa. Mutta älkää kertoko viranomaisille.

Muistakaa. Ei se yksinolo ihan kauheeta ole, kun ei ole yksin.

Uusimmat

Fingerpori

comic