Lounais-Häme

10-tiellä varauduttiin suuronnettomuuteen

Jokioislaisen Tapio Hacklinin ripeä toiminta oli avainasemassa, etteivät 10-tiellä murskalaitteiden huoltoauton kaasupullot räjähtäneet kello 11:n jälkeen perjantaina Forssassa.
Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mikko Malin kertoo pelastuslaitoksen saaneen mieheltä kello 11.01 hälytyksen umpikorisen kuorma-auton lastitilan savuamisesta 10-tiellä. Porin suunnasta tullut kuorma-auto oli matkalla pääkaupunkiseudulle, kun kuorma-auton perässä ajanut Hacklin huomasi kuorma-auton tavaratilasta tulevan savua.
Mies vilkutti kuorma-autoilijalle autonsa valoja ja sai ohjattua kuorma-auton kuljettajan lopulta savuavine lasteineen Kaukjärven levikkeelle Forssassa. Pelastuslaitos teki palosta suurhälytyksen, koska kuorma-auton tavaratilassa oli nestekaasu-, asetyleeni- happi ja suojakaasupulloja. Kaikkiaan paikalle hälytettiin kymmenisen yksikköä vaahtosammutusyksikköä myöden Hämeenlinnasta. Puolet paloautoista käännytettiin takaisin, koska palo saatiin nopeasti hallintaan paikallisin voimin.
Malin kehuu jokioislaismiehen aloitteellisuutta ja sitä, ettei kuorma-auto suljettua tavaratilaa avattu, vaan palomiehet pääsivät avaamaan tilan ja sammuttamaan palon tehokkaasti vedellä. Vedellä päästiin nopeasti laskemaan myös kaasupullojen lämpötilaa. Lisäksi poliisi sai 10-tien nopeasti suljettua pariksikymmeneksi minuutiksi, koska poliisilla oli lähistöllä sopivasti partiot.
Palo tavaratilassa oli syttynyt, koska tavaratilassa ollut hitsauslaite oli ollut jostain syystä päällä ja purkanut hehkuvaa hitsauslankaa tavaratilaan sen saadessa maata kuorma-auton rakenteista.
Kuorma-auto pysyi palosta huolimatta ajokelpoisena.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti