Lounais-Häme Hämeenlinna

112-sovelluksella voi nyt etsiä kadonnutta lasta tai tavoittaa ulkoministeriön

Sovelluksesta voi nyt soittaa Kadonneiden lasten numeroon ja ulkoministeriön päivystysnumeroon.
Kuva: Hätäkeskuslaitos

112 Suomi -puhelinsovellukseen on lisätty uusia viranomaisten päivystysnumeroita. Puhelimeen asennettavasta sovelluksesta voi nyt soittaa Kadonneiden lasten numeroon ja ulkoministeriön päivystysnumeroon.

Puhelinnumerot löytyvät sovelluksen Päivystysnumerot-välilehdeltä, ja käyttäjä voi soittaa palveluun suoraan sovelluksesta.

Alun perin hätäpuhelun soittavan paikantamiseen kehitetty sovellus on kasvanut vaihe kerrallaan suuremmaksi turvallisuussovellukseksi ja yhteydenottokanavaksi eri viranomaisiin.

 

Kadonneiden lasten numero on EU:n yhteinen kiireettömiin tilanteisiin tarkoitettu päivystysnumero, mistä voi kysyä neuvoa lapsen katoamiseen liittyvissä asioissa. Numeron kautta voi ilmoittaa kadonneeksi ilmoitetun lapsen löytymisestä sekä hakea tietoa kadonneesta lapsesta.

 

Ulkoministeriön päivystysnumero auttaa ulkomailla ongelmatilanteisiin joutuneita Suomen kansalaisia tai Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia. Apua vaativia tilanteita voivat olla esimerkiksi sairaudet, tapaturmat, onnettomuudet tai rikokset.

 

Kadonneiden lasten numero ja ulkoministeriön päivystysnumero tulevat sovelluksen yhteystietolistalle 4. lokakuuta. Päivitys ei vaadi käyttäjältä toimenpiteitä.

Entuudestaan sovelluksesta voi soittaa hätänumeron lisäksi Tienkäyttäjän linjalle, Kansalaisneuvontaan, MLL:n lasten ja nuorten puhelimeen, Meripelastukseen sekä Myrkytystietokeskukseen.

Sovelluksen voi asentaa ilmaiseksi puhelimen sovelluskaupasta: Google Play ja App Store. FL

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic