Lounais-Häme

Kunnanjohtaja Jyri Sarkkinen on ymmällä työsuhteen purkumyllytyksestä: "Toivon, että työrauha kunnassa saataisiin takaisin"

Humppilan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marita Ketola sanoo, että esiin ei ole tullut asioita, jotka olisivat häneltä vieneet luottamuksen kunnanjohtaja Jyri Sarkkiseen.
Jyri Sarkkinen aloitti Humppilan kunnanjohtajana marraskuussa 2020. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Jyri Sarkkinen aloitti Humppilan kunnanjohtajana marraskuussa 2020. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Humppilan kunnanjohtaja Jyri Sarkkinen sanoo, että hän on ymmällä aloitteesta ja sen nostattamasta tilanteesta.

– Yhteistyö on kuitenkin sujunut päättäjien kanssa hyvin ja esimerkiksi hallituksen puheenjohtaja ja valtuuston puheenjohtajisto minua tukevat.

Kuusi kunnanvaltuutettua teki viime viikolla aloitteen, että kunta ottaisi käsittelyyn kunnanjohtajan virkasuhteen purun koeajalla.

Sarkkisella on myllytyksessä käynyt myös mielessä se, että pitäisikö hänen purkaa itse työsuhteensa.

– Moni kuitenkin luottaa minuun ja on innostunut Humppilan kunnan kehittämisestä ja uusista hankkeista. Koen olevani velkaa sen, että jatkan virassa työtäni. Pienet vastoinkäymiset eivät saa haitata tehtävien hoitoa, hän lisää.

Hän toivoo, että kunnassa saataisiin pian työrauha takaisin ja että aloitteen taustalla olevat syyt tulisivat myös ilmi.

– Minulle ei ole mitään salattavaa tai väärinkäytöksiä. Erilaiset mielipiteet asiassa ovat vain syöneet joidenkin valtuutettujen luottamusta minuun, hän toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Humppilan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marita Ketola (sd.) sanoo, että myllytys virkasuhteen purkuasiassa on ollut melkoista. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

”Luottamus henkilöön ja ammattitaitoon”

Kunnanvaltuuston johtaja Marita Ketola (sd.) sanoo, että kunnanhallituksessa maanantaina esiin nostetut asiat eivät muuttaneet hänen näkemystään asiassa. Sarkkisella on edelleen hänen luottamuksensa.

– Kokouksessa keskusteluissa olleet asiat ja minulle annettu muistio eivät sisällä mitään sellaista, mikä edellyttäisi virkasuhteen purkua tai irtisanomista. Luotan Sarkkiseen henkilönä ja myös hänen ammattitaitoonsa, Ketola vakuuttaa.

Kehityskeskusteluissa hän myöntää nousseen esiin kehitettäviä asioita.

– Mutta nekin ovat sellaisia, joissa olisimme voineet opastaa uutta kunnanjohtajaa paremmin.

Kunnanhallitus päätyi esittämään kunnanvaltuuston ripeää kokousta aloitteen vuoksi äänin 4-3. Kunnanhallituksen jäsenistä neljä on aloitteen allekirjoittajia. Kokous kutsutaan koolle ensi lauantaiksi eli vapunpäivän illaksi. Sarkkisen koeaika päättyy seuraavana päivänä.

– Kokous päätettiin pitää vaikka se olisi laitonkin, Ketola toteaa.

Laittomasti koolle kutsuttu kunnanvaltuuston kokous ei ole päätösvaltainen. Humppilan hallintosääntö edellyttää kokouksen kutsumista koolle seitsemää päivää ennen kokouspäivää. Kunta selvittelee tilannetta lauantain kokouksen osalta.

Lue myös: Humppilassa selvitellään kokouskutsun lainmukaisuutta, valtuusto pohtii lauantaina kunnanjohtajan virkasuhteen purkua

Uusimmat

Fingerpori

comic