Lounais-Häme

13 sankarikoiraa palkittiin ihmishenkien pelastamisesta, Foxy pelasti perheensä tulipalosta Somerniemellä

Saksanpaimenkoira Foxy on yksi sankarikoiriksi nimetyistä. Kuva: Kennelliitto
Saksanpaimenkoira Foxy on yksi sankarikoiriksi nimetyistä. Kuva: Kennelliitto

Kennelliitto on myöntänyt sankarikoiran arvon 13 koiralle, jotka ovat pelastaneet toiminnallaan yhden tai useamman ihmishengen.

Sankarikoiran arvoja myönnettiin tänä vuonna etenkin koirille, jotka hälyttivät alkavasta tai jo syttyneestä tulipalosta. Koirat myös löysivät eksyneitä tai apua tarvitsevia sekä reagoivat sairaskohtauksiin.

 

Yksi sankarikoirista on saksanpaimenkoira Foxy, joka pelasti omistajansa tulipalosta Somerniemellä joulukuun alussa vuonna 2018.

Foxy herätti keskellä yötä isäntänsä hyppimällä, haukkumalla ja raapimalla. Mies avasi talon yläkerrassa sijainneen makuuhuoneen oven ja huomasi, että koko portaikko oli savussa.

Suljettuaan makuuhuoneen oven. mies rikkoi ikkunan ja hyppäsi Foxyn kanssa ulos. Samaan aikaan hänen vaimonsa oli rikkonut alakerran ikkunan ja piti hoitokoirasta kiinni, sillä se yritti piiloon sohvan alle.

Mies auttoi kaksi muuta koiraa ja vaimonsa ulos, mutta koirat menehtyivät ja koko talo tuhoutui. Mies oli hengittänyt niin paljon savua, että hän joutui käymään sairaalassa, ja Foxyn keuhkot paranivat vasta muutaman viikon kuluttua. Ilman Foxya, talon asukkaat eivät ehkä olisi enää hengissä.

Kennelliitto on nimennyt sankarikoiria vuodesta 1997 lähtien.

Uusimmat

Fingerpori

comic