Lounais-Häme Forssa

14-vuotias humalainen poika pakeni poliisia autolla Forssassa – poliisi loukkaantui törmäyksessä

Humalainen 14-vuotias poika pakeni poliisia henkilöautolla Forssassa lauantai-iltana. Poliisi tavoitti pakenijan vasta takaa-ajon ja törmäiltyjen jälkeen. Yksi poliiseista loukkaantui törmäyksessä.

Poliisi sai myöhään lauantai-iltana ilmoituksen henkilöautosta, jota kuljetti mahdollisesti alaikäinen ja päihtynyt henkilö. Poliisi sai näköhavainnon autosta Forssan keskustassa.

Turuntiellä ajoneuvo saatiin pysäytettyä, mutta se lähti uudelleen liikkeelle. Poliisiauto ja pakeneva auto osuivat toisiinsa tässä tilanteessa ja niihin tuli lieviä peltivaurioita. Myös yksi poliisimies loukkaantui lievästi törmäyksessä.

Jokioisilla poliisi yritti pysäyttää auton ajoradalle levitettävään piikkimattoon. Autosta tyhjeni molemmat eturenkaat, mutta silti se jatkoi kulkuaan.

Lopulta poliisi kiilasi auton pientareelle valtatie 10:llä. Tilanteessa tuli autojen välille jälleen kylkikosketus.

Autoa kuljettanut 14-vuotias poika puhalsi rattijuopumusta osoittavat lukemat. Kyydissä hänellä oli viisi alaikäistä nuorta.

Matkan aikana kuljettaja oli käyttänyt reilua ylinopeutta ja ajanut vastaantulevien kaistoilla. Auton omisti yhden matkustajana olleen nuoren äiti.

Kuljettaja ja toinen poika toimitettiin lastenkotiin sosiaalitoimen kiireellisesti huostaan ottamana. Muut nuoret toimitettiin koteihinsa.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikennerikkomuksena. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic