Lounais-Häme

15-vuotiaan pahoinpitelystä epäilty tavoitettu

Forssan Saksankujalla tiistaina sattuneen yhteenoton tutkinta jatkuu Hämeen poliisissa.
Tiistai-illan tapahtumien yleiskuva on hahmottunut, mutta yksittäiset teot ovat vielä selkiintymättä. Paikalla oli kymmeniä aktiivisia suomalaisia, samoin kuin vastaanottokeskuksen asukkaitakin. Varsinainen akuutti vaihe yhteenotossa oli nopeasti ohi. Pääosa suomalaisista lähti paikalta, kun poliisi saapui. Paikalle jäi kuitenkin molempia osapuolia liikehtimään levottomasti.
Yhteenoton jälkeisenä yönä otettiin kiinni 18-vuotias mies, joka on edelleen pidätettynä. Huomenna perjantaina tutkinnanjohtaja päättää, esitetäänkö miestä vangittavaksi. Miestä epäillään tällä hetkellä kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä laittomasta uhkauksesta. Hänen osallisuudestaan tiistain yhteenottoon ei ole vielä saatu selvyyttä. Pidätetyllä on aikaisempaa väkivalta – ja huumerikostaustaa. Poliisin tiedossa ei ole, että hän olisi osallistunut ääriryhmien toimintaan.
Muita ei ole otettu kiinni. Poliisi kuulustelee asianomistajina turvapaikanhakijoita jo aiemmin tapahtuneisiin pahoinpitelyihin. Lisäksi yhtä henkilöä on tänään kuulusteltu epäiltynä maanantai-iltana Forssan Prisman pihalla tapahtuneeseen 15-vuotiaan pojan pahoinpitelyyn. Poliisi selvittää mitä kaikkea tähän tapahtumaan liittyy.
Torstaina on kirjattu yksi uusi rikosilmoitus pahoinpitelystä. Pahoinpitely on kohdistunut paikalliseen tyttöön ja tapahtunut Saksankujalla tiistaina yhteenoton aikaan. Tytön vammat ovat lieviä. Tapahtuman selvittely on vielä kesken.
Poliisille on lisäksi tehty rikosilmoitukset kahteen autoon kohdistuneista vahingonteoista. Pysäköityjä autoa on vahingoitettu lyömällä niitä jollakin esineellä.
Ilmapiiri Forssan seudulla on ollut viime aikoina kireä. Vastaanottokeskuksen asukkaita on enenevässä määrin häiritty kaupungilla. Poliisin tiedossa on kaksi tuoretta vastaanottokeskuksen asukkaaseen kohdistunutta pahoinpitelyä, joista toinen on sattunut 12.–13.8. Forssan Vapaudenkadulla ja toinen 20.8. Saksankujalla.
Vastaanottokeskuksen asukkaat olivat tiistaina osanneet odottaa jotakin, ja olivat havainneet jo hyvissä ajoin suomalaisten kokoontumisen lähistölle.
Poliisin käsityksen mukaan 22.8. Prisman pihalla tapahtuneen 15-vuotiaan pahoinpitelyn jälkeen joillakin tiistain nujakkaan osallistuneilla on ollut kostonhalua maahanmuuttajia kohtaan. Nuorison piirissä on kiertänyt jonkinlaista kostomielialaa ja tämä lienee yksi syy yhteenottoon. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti