Lounais-Häme

Palvelualuejohtaja Annukka Kuismin: "Pahimmillaan 2–5 irtisanoutumista viikossa" – Forssan seudun kotihoidossa on joka päivä 15 prosentin väkivaje

Työhyvinvoinnin heikentymiselle on kaksi taustasyytä. Laajalla valmennuksella Forssan seudun hykyssä haetaan eväitä hyvinvointiin ja jaksamiseen.
Kotihoidon työhyvinvointi on ollut valtakunnankin tasolla sijaiskärsijä jo useamman vuoden ajan, muistuttaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän Annukka Kuismin.

– Kotihoidon työhyvinvointi on ollut valtakunnankin tasolla sijaiskärsijä jo useamman vuoden ajan, muistuttaa vanhuspalveluiden palvelualuejohtaja Annukka Kuismin Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymästä (hyky).

Asumispalveluihin on Kuisminin mukaan panostettu henkilöstömitoituksella voimavaroja ja samaan aikaan kotihoidossa on vannottu tehokkuuden nimiin. Tämä on Kuisminin mukaan yksi taustasyy heikompaan työhyvinvointiin.

– Tehostetussa palveluasumisessa hoidetaan sen verran asiakkaita, kun on paikkoja, kotihoidossa taas ei ole rajoja. Julkinen kotihoito ottaa vastaan asiakkaaksi kaikki, joilla palvelutarve on ja jotka eivät halua ottaa palveluseteliä ja ostaa tarvitsemaansa palvelua palvelutuottajilta.

Lue myös: ”Töihin kannattaa mennä mieluummin hymy huulilla kuin ärripurrina” – Forssan seudun hykyn kotihoito valmennetaan työhyvinvointiin (23.4.2022)

Vakasseihin ei löydy tekijöitä

Toinen taustasyy hykyn kotihoidon työhyvinvoinnin rakoiluun on pitkään vaivannut henkilöstövajaus.

– Ensin meillä ei ollut edes riittävästi vakansseja palvelutunteihin nähden. Kun niitä lopulta saatiin palvelurakenteen ja organisaation muutoksilla, alkoi henkilöstöpula, Kuismin lisää.

Hykyn kotihoidossa henkilöstöpula tarkoittaa sitä, että koko ajan ja joka päivä kotihoidossa on 15 prosenttia liian vähän väkeä töissä. Vakansseja on 180 ja käsipari riittää 150-160 tehtävään.

– Tämä kuormittaa henkilökuntaa, joka joutuu tekemään enemmän työtä ja lisäksi ottamaan vastuuta töiden sujumisesta. Lisäksi he esimerkiksi joutuvat perehdyttämään vaihtuvaa henkilökuntaa.

Pahimmillaan tämän kevään aikana Kuismin on käsitellyt viikossa 2–5 irtisanoutumista hoivatyöstä. Irtisanoutuminen ei ole nyt riski, sillä alan töitä on tarjolla. Hyvin usein asumispalveluiden vetovoima työpaikkana on suurempi kuin kotihoidon.

Syyt ison rakennemuutoksen niskaan

Reilu vuosi sitten hykyssä tehtiin iso rakennemuutos kotihoitoon.

– Se aiheutti melkoista vellomista. Monet kokivat, että kaikki ongelmat johtuivat siitä, vaikka rakennemuutoksella haettiin juuri pelimerkkejä näiden haasteiden kanssa toimimiseen.

Lue lisää: Kotihoidon toimintaa rakennetaan uudelleen Forssan seudulla – Asiakkaat saavat omat alueelliset hoitajaringit (17.2.2021)

Hyky valitsi viimeisen toimintavuotensa yhdeksi painopisteeksi henkilöstön työhyvinvoinnin ja siihen panostamisen.

– Päätimme satsata kotihoitoon, jossa meillä on 180 vakanssia. Tavoitteena oli laadukas ja pitkäkestoinen koulutus, jonka sisältö kohdistuu kokemiimme ongelmiin.

Kilpailutuksen jälkeen valituksi tuli Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän tarjoama valmennus. Koko henkilökunta osallistuu siihen yhteensä 3–4 työpäivän verran helmikuun ja marraskuun välisenä ajanjaksona.

Valmennus kehittää myös alan mainetta

Työnohjaaja, palvelupäällikkö Leea Kantelus koulutuskuntayhtymän Faktiasta toteaa, että valmennuksella ei ratkaista alan rakenteen ja resurssien ongelmia suoraan, mutta välillisesti jokainen voi vaikuttaa tilanteeseen työssä.

– Valmennuksesta saa eväitä jaksamisen tukemiseen työssä mutta myös oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja jaksamisen edistämiseen.

Keskeisiä teemoja ovat Kanteluksen mukaan myös yhteisöllisyyden lisääminen ja palautumisesta huolehtiminen.

Valmennuksesta voi olla apua myös kilpailussa työntekijöistä, kun se parhaimmillaan kehittää alan mainetta, työtä ja työnantajamielikuvaa.

Lue lisää: Ikääntyvien hoitoon tarvitaan valtavasti uutta työvoimaa – Ammattilaisista on pulaa myös vammaispuolella (22.2. 2022)

Koulutustapaamisissa huomio kohdennetaan hyvin konkreettisiin haasteisiin, mutta samalla Kanteluksen mukaan tietoisesti etsitään ja vahvistetaan olemassa olevaa hyvää.

– ”Kaikki mukaan”-ajatuksella eli johto, esihenkilöt ja henkilöstö yhdessä, hän lisää.

Lue myös: Forssan seudun vanhuspalveluissa menossa suuri murros: Kaksi vuotta laitoslamppujen sammumiseen (25.11. 2020)

Uusimmat

Fingerpori

comic