Lounais-Häme Forssa

18 maalia mättänyt FoSu tehokas maalijuhlissa

Suupparit kohenteli asemiaan sarjataulukossa kaatamalla Karhukoplan.
FoSun Ville Salomäki viimeisteli kaksi maalia Karhukoplan verkkoon.

FoSu vahvisti asemiaan taistelussa 2. divisioonan Länsirannikon lohkon pudotuspelipaikasta, kun se kukisti sarjakolmosen Karhukoplan lauantaina kotisalissaan.

Vauhdikkaassa kamppailussa mätettiin maaleja oikein urakalla. Suupparit oli maalikarkeloissa vieraitaan tehokkaampi ja vei voiton selvin 18–10 (5–1, 3–5, 10–4) -lukemin.

– Tuli maukas voitto hyvään saumaan, tärkeät vastustajat kun pelasivat tänään vielä mukavasti ristiin, tyytyväinen FoSu-valmentaja Ville Into totesi pelin jälkeen.

 

FoSu pisti parastaan pelin ensimmäisessä erässä. Joukkue puolusti tiivisti, lähti terävästi vastahyökkäyksiin ja viimeisteli tehokkaasti.

FoSu iski tulostaululle kymmenessä minuutissa 5–0-lukemat, kun Niko Remes, Kalle Laukkanen, Joe Koppanen, Ville Salomäki ja Jesse Aaltonen heiluttivat ahkeraan säkyläläisen Karhukoplan maaliverkkoa.

Erän lopulla meno tasaantui ja vieraatkin saivat kuparisen rikki.

KaKo näytti toisessa erässä, ettei se ole mikään turha joukkue. Ahnaasti tilanteisiin tunkenut KaKo iski viidesti ja kavensi erän lopulla tilanteen 8–6:een. FoSusta maalienteossa 20-minuuttisen aikana onnistuivat Juha ja Jesse Aaltonen sekä Kalle Laukkanen.

 

Päätöserässä näytti hetken siltä, että peli menee tiukaksi. Jari Laksi kavensi tilanteen 8–7:ään, mutta Joe Koppanen laukoi melkein heti perään FoSun taas kahden maalin johtoon.

KaKo pisti pelin vielä kerran jännäksi, kun Tommi Erkkilä kavensi 9–8:aan. Tämän jälkeen kotijoukkue otti taas ohjat ja ratkaisi ottelun tekemällä pelin kuusi seuraavaa osumaa.

Karhukopla jaksoi hyökätä surutta loppuun asti ja teki vielä pari kassia. FoSu vei päätöserän kuitenkin maalein 10–4 ja korjasi jaossa olleet kolme sarjapistettä.

– Saimme hyvän alun otteluun, mutta viiden maalin johdossa peli karkasi vähän meiltä. Kaveri ei pärjännyt viisi vastaan viisi -pelissä, mutta pääsi otteluun mukaan ihan meidän virheistämme. Täytyy olla silti tyytyväinen, 18 tehtyä ei ole huonosti, Into myhäili.

 

FoSu sai onnistumisia laajalla rintamalla. Joe Koppanen viimeisteli kolme maalia ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon. Kalle Laukkanen ylsi neljään pinnaan tehoillaan 2+2.

Erityisen tyytyväinen Into oli nuoreen kakkosketjuunsa, jossa hyökkäsivät Elis Brusin, Jesse Aaltonen ja Veeti Kainulainen. Takalinjoilla jalkaleikkauksesta toipunut Tommi Mäkinen pelasi ensimmäisen kokonaisen pelinsä tällä kaudella ja pääsi heti maalin makuun.

Voitto nosti FoSun lohkossa neljänneksi pisteen päähän Karhukoplasta.

– Meillä on ennen joulutaukoa vielä ottelut Naantalia ja Medaa vastaan. Kuutta pistettä lähdemme hakemaan niistä peleistä, Into sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic