Lounais-Häme Ypäjä

180 varsaa ja nuorta hevosta arvioitavana Ypäjällä – yleisöllä vapaa pääsy

180 varsaa ja nuorta hevosta esittäytyy yleisön edessä. Lauantain ja sunnuntain tapahtumiin on vapaa pääsy.
Viime kesän varsat arvostellaan Ypäjällä ensi viikonvaihteessa. Pikkuvarsoista noin puolet on kenttä- tai estesukuisia ja puolet kouluhevossukuisia.

European Breeding Event Finland (EBEF) kokoaa lähes 180 varsaa ja nuorta hevosta arviointitapahtumaan Ypäjälle. Ensi lauantaina maneesin täyttävät hellyttävät, tänä kesänä syntyneet maitovarsat emoineen.

Lauantaina 29. syyskuuta pieniä varsoja arvioidaan niin rakenteen kuin liikkeidenkin kautta ensimmäistä kertaa. Varsoja arvostelee viisi tuomaria, Saksasta saapuneet arvioimaan Dr. Ludwig Christmann, Jörn Wedermann ja Rainer Ahlers. Suomalaisina tuomareina toimivat Annu Stenqvist ja Anna Pajanen.

Varsojen arvostelu alkaa aamulla klo 8 ja jatkuu koko päivän iltayhdeksään asti. Varsat esitellään Ypäjä-hallissa. Pikkuvarsoista noin puolet on kenttä- tai estesukuisia ja puolet kouluhevossukuisia. Osa varsoista on myös myytävänä. Parhaat varsat palkitaan päivän päätteeksi.

Sunnuntaina on vuorossa Nuorten hevosten champion -kilpailu 2–3-vuotiaille hevosille.

 

Hevostalous on Suomessa merkittävä työllistäjä, ja hevoskasvatus on kaiken hevostalouden perusta. Hippoksen kasvatus- ja jalostustoiminta tukee suomalaista hevoskasvatusta myös näyttelyiden ja muiden arviointitilaisuuksien kautta. Tarkoitus on jalostaa mahdollisimman terveitä ja hyvärakenteisia hevosia aina siihen lajiin mihin hevosella tähdätään.

EBEFin järjestävät Suomen Hippos ry, Suomen Hannoveryhdistys ry ja Hevosopisto oy.

Tapahtuma järjestetään Hevosopiston tiloissa nyt yhdeksättä kertaa.

Kaikkiin lauantain ja sunnuntain tapahtumiin on vapaa pääsy.

Uusimmat

Fingerpori

comic