Lounais-Häme Forssan seutu

31 opiskelijaa ja 2 muuta altistuivat koronavirukselle Forssan seudulla – altistuneet kotikaranteeniin

Wahren-opiston opettajalla on todettu koronavirustartunta. Hän on hyvävoimainen ja karanteenissa kotonaan. Toiminta opistolla jatkuu siivousten jälkeen.
Wahren-opiston opettaja on sairastunut koronavirukseen Forssassa. Arkistokuva

Wahren-opiston opettajalla on todettu koronavirustartunta. Hän on hyvävoimainen ja karanteenissa kotonaan.

Pohjois-Italiassa matkaillee opettajan oireet alkoivat illalla torstaina 5. maaliskuuta. Henkilö oli opetustyössä päivän aikana. Positiivinen tulos COVID-19 -virustartunnasta saatiin sunnuntaina.

Hän opetti kyseisenä päivänä kansalaisopiston kursseilla Forssassa kolmea ryhmää, jotka on laskettu altistuneiksi lähikontakteiksi. Yhteensä altistuneita opiskelijoita on 31 henkilöä.

Näiden opiskelijoiden lisäksi ainoat lähikontaktit ovat tartunnan saaneen puoliso ja kotona vieraillut huoltomies, jotka molemmat on määrätty 14 vuorokauden kotikaranteeniin.

Puolisolla on myös ollut hengitystieinfektion oireita, mutta hänet on testattu negatiiviseksi koronavirukselle 4. maaliskuuta.

Samalla lennolla 28. helmikuuta olleet eivät ole altistuneet tartunnalle, sillä infektiota pidetään tartuttavana vasta 4. maaliskuuta lähtien.

Opiskelijoille 14 vuorokauden kotikaranteeni

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelän mukaan altistuneet opiskelijat kontaktoidaan ja määrätään 14 vuorokauden kotikaranteeniin sekä oireelliset tarvittaessa tutkimuksiin.

Altistuneiden kotikaranteeni on varmistustoimenpide jatkotartuntojen ehkäisemiseksi.

– Kotikaranteeniin asetetut ovat oireettomia. Mikäli heillä ilmenee oireita, poissuljetaan COVID19-tartunnan mahdollisuus. Kotikaranteenin aikana seuranta ja neuvonta tapahtuvat tiiviissä yhteistyössä terveydenhuollon kanssa, Järvelä toteaa.

Järvelä huomauttaa, että oireeton altistunut ei ole tartuntavaarallinen altistumisen ja kotikaranteeniin asettamisen välillä, joten altistuneen lähipiirin ei tarvitse olla huolissaan.

Wahren-opiston rehtori Simo Veistola kertoo, että koronavirustartunnasta on tiedotettu laajasti paitsi Kehräämön alueen toimijoille myös yhteislyseon väelle. Kuva: Lassi Puhtimäki
Wahren-opiston rehtori Simo Veistola kertoo, että koronavirustartunnasta on tiedotettu laajasti paitsi Kehräämön alueen toimijoille myös yhteislyseon väelle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kiinteistössä ei ole tartuntavaaraa

Wahren-opiston rehtori Simo Veistolan mukaan asiasta on tiedotettu myös samassa kiinteistössä toimivia tahoja ja yrityksiä. Tietoa on välitetty myös naapurirakennuksessa toimivaan Forssan kuvataidekouluun sekä Forssan yhteislyseon oppilaille.

– Olemme informoineet, että tiloissa ei ole tartuntavaaraa. Opiston tilat saadaan siivouksen jälkeen käyttöön tänään maanantaina.

Opiston toiminta jatkuu normaalisti, lukuun ottamatta sairastuneen opettajan kursseja.

Veistolan mukaan myös käsihygieniasta on muistetettu.

Lue tämä: Tarttuuko korona pöydältä, lentokoneesta tai käsikuivaimesta? THL vastaa

Seitsemän uutta tapausta koko maassa

Suomessa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan todettu maanantaihin mennessä seitsemän uutta koronavirustartuntaa: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kolme tapausta, Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus

Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä 30 koronavirustartuntaa.

Lue myös:

Pirkanmaalla 90 ja Helsingissä 60 oppilasta karanteeniin henkilökunnan jäsenen koronatartunnan seurauksena

Mitä sinun pitää tietää koronavirukseen varautumisesta?

Uusimmat

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic