Lounais-Häme

45-vuotias puistotie tiensä päässä Viksbergissä?

Viksbergissä pohditaan 45 vuotta toiminnassa olleen puistokäytävän poistamista käytöstä. Yli kilometrin mittainen puistokäytävä lähtee Viksbergin ostoskeskuksen takaa, kulkee Siurilankadun talojen välistä ja päättyy Siurilankadun ja Rytyntien risteykseen. Se on ollut alueen asukkaiden suosiossa jo vuodesta 1972.

Aloite puistokäytävän sulkemiselle on lähtenyt muutamien taloyhtiöiden muutamalta jäseneltä. Lounaismaan OP-Kiinteistökeskuksen isännöitsijä Mari Moisander kertoo, että puistokäytävän varrella olevat kerrostalot ovat kärsineet häiriökäyttäytymisestä.

-Käytävällä kulkee paljon ihmisiä ja harvoin jalkakäytävä sijaitsee näin lähellä talojen etuovia ja takapihoja. Siellä on ollut häiriökäyttäytymistä, muun muassa humalaisten elämöintiä ja ilkivaltaa. Lisäksi koirien jätöksiä on jätetty taloyhtiöiden pihoihin, Moisander listaa.

-Siellä on kyllä opastuskylttejä taloyhtiöiden pihoissa, mutta ne eivät ole auttaneet. Taustalla on halu rauhoittaa pihat ja tuoda asukkaille asumisrauha muuttamalla alue kaavan edellyttämäksi alueeksi eli viheralueeksi, isännöitsijä jatkaa.

 

Vaikka puistokäytävä on ollut käytössä jo 45 vuoden ajan, sitä ei Moisanderin mukaan löydy asemakaavasta. Jos kaikkiaan 10 taloyhtiön hallitukset näyttävät vihreää valoa, taloyhtiöt aikoivat esittää kaupungille, että alue poistetaan käytöstä. Puistokäytävän sulkemisen yksityiskohtia mietitään, mikäli projekti etenee.

-Siurilankadulla on nykyisin jalkakäytävä molemmin puolin katua ja niiden on tarkoitus korvata kulku puistokäytävällä. Myös puiston puolella kulkee yksi jalkakäytävä, Moisander huomauttaa.

Hän myöntää, että mikäli hanke etenee, se tulee varmasti herättämään vahvoja tunteita ja mielipiteitä ihmisissä puolesta ja vastaan. Asumisrauhan turvaamiseksi vähäpätöisemmät keinot ovat kuitenkin vähissä vaikeuttamatta huoltotöitä, esimerkiksi lumenluontia talvisin.

 

Moisander painottaa, että koko hanke on vielä alkutekijöissään, eikä mitään ole päätetty. Asia koskee Rytyntie 4:n taloyhtiötä ja yhdeksää taloyhtiötä Siurilankadun varrella. Näistä kaksi on Forssa-asunnot oy:n omistamaa vuokrakerrostaloa.

-Ensin kuulostellaan taloyhtiöiden hallitusten mielipiteet syksyn aikana järjestettävässä laajemmassa yhteiskokouksessa. Jos hallitukset näyttävät vihreää valoa, sen jälkeen kysytään kaupungin kantaa. Vaikka kaupunkikin olisi ajatukselle myötämielinen, lopullisen, demokraattisen päätöksen asiassa tekevät oletukseni mukaan taloyhtiöiden yhtiökokoukset. Tässä alkuvaiheessa ei ole vielä tiedotettu alueen asukkaita, mutta se tullaan tekemään tarvittaessa siinä vaiheessa, kun faktat ovat olemassa.

Asukkaiden keskuudessa on puhuttu jopa jokaisen kerrostalon aitaamisesta. Moisanderin mukaan aidoista olisi sovittava jokaisen taloyhtiön kanssa erikseen.

-Jos taloyhtiöiden välille rakennettaisiin aitoja, asukkaiden kulkeminen tullaan kyllä miettimään tarkkaan. Nämä on asioita, joita ruvetaan suunnittelemaan tarkemmin vasta kun selviää, etenevätkö suunnitelmat. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic