Lounais-Häme

Hyky tehostaa vanhuspalveluiden neuvontaa – Wiisari vastaa kysymyksiin kotipalveluista

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä vahvistaa puhelinneuvontaansa vanhuspalveluissa. Kuvituskuva

Yli 70-vuotiaille määrätty kotiin jääminen koronaviruksen vuoksi on herättänyt hämmennystä ja huolta sekä senioreissa että heidän omaisissaan.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän vanhuspalveluiden asumispalvelupäällikkö Taina Haavisto ymmärtää hämmennyksen ja huolen pärjäämisestä.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä vahvistaa ikäihmisten palveluohjauksen puhelinpalvelua koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

– Neuvontapiste Wiisarin puhelimeen voi soittaa arkisin kello 8–14. Siihen numeroon voi ottaa yhteyttä muissa kuin terveydentilaan liittyvissä asioissa. Soittajan numero tallentuu järjestelmään ja soitamme takaisin, jos emme pysty heti vastaamaan, hykyn vanhuspalveluiden Taina Haavisto toteaa.

Wiisarin puhelinnumero on 03 41916148.

– Tämä numero voi auttaa vanhuspalveluihin liittyvissä asioissa, ei terveysasioissa, hän korostaa.

Omaisten ja yritysten merkitys on suuri

Haavisto peräänkuuluttaa poikkeustilanteessa sekä kauppojen, yritysten että omaisten panoksen merkitystä.

– Me emme pysty resursseillamme vastaamaan palvelujen kasvavaan kysyntään. On ollut hieno huomata, että kaupat ovat luoneet nopeasti erilaisia verkko- ja kauppakassipalveluja tässä tilanteessa. Keräämme niistä tietoja palveluohjaajillemme ja välitämme eteenpäin.

Myös esimerkiksi taksikuskit ovat vastanneet huutoon ja toimittavat asiakkaille kauppakäyntejä. Sosiaalisessa mediassa perustetaan niin ikään apurinkejä.

Haavisto antaa kiitosta myös omaisille.

– Monet heistä ovat jääneet etätyöhön ja pystyvät nyt ottamaan isompaa vastuuta läheisensä hyvinvoinnista huolehtimisesta. Erityinen kiitos siitä, että he ovat meille sen myös ilmoittaneet.

Palvelukeskuksien ruokasalit suljetaan

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä sulkee koronavarotoimena ensi maanantaihin mennessä palvelukeskuksiensa ruokasalit ulkopuolisilta.

Wiisarin numerosta ja palvelukeskuksien ovilta saa tietoa kuntayhtymän ateriapalvelusta.

– Vielä en pysty arvioimaan kuinka paljon niiden tarve kasvaa tässä koronatilanteessa, Haavisto lisää.

Omat numerot terveydelle

Koronavirukseen ja terveyteen liittyviä yhteydenottoja varten kuntayhtymällä on omat puhelinnumerot: Arkisin kello 15.30 asti vastaa numero 03 4191 2010. Kello 15.30 jälkeen ja viikonloppuisin yhteyden saa numeroon 03 4191 3000.

Kuntayhtymä muistuttaa, että soiton jälkeen on tärkeää pysytellä kotona odottamassa puhelua terveydenhuollosta. Toimintaohjeet annetaan puhelimitse.

Lieväoireiset flunssat sairastetaan kotona ihmiskontakteja vältellen. Jos yleiskunto heikkenee, on syytä soittaa terveysasemalle.

Luitko tämän: Hyky toivoo omaisten ja yritysten apua – Yli 70-vuotiaat velvoitetaan kotioloihin

FSHKY pyytää: Älä vieraile omaisesi luona palvelukeskuksissa

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic