Lounais-Häme

82 ihmistä on kuollut maanjäristyksessä Indonesiassa

Mataram
06.08.2018, 01:50

Ulkomaat

Indonesiassa Lombokin saarella 82 ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantunut maanjäristyksessä, katastrofiviranomainen kertoi varhain maanantaina. Lisäksi tuhannet rakennukset ovat tuhoutuneet.
Maanjäristyksen voimakkuus oli seitsemän, ja se tuntui myös viereisellä Balin saarella. Järistys aiheutti paniikkia niin turisteissa kuin paikallisissakin sunnuntai-iltana.
Katastrofiviranomaisen mukaan alustava tsunamivaroitus lisäsi kauhua ja sai asukkaat hakeutumaan turvaan. Tsunamivaroitus peruttiin myöhemmin.
Valtaosa kuolonuhreista löytyi Lombokin pohjoispuolelta, kaukana tärkeimmistä turistikohteista, jotka sijaitsevat saaren eteläisissä ja läntisissä osissa.
Pelastusviranomaiset ilmoittavat, että Lombokin pääkaupunki Mataram kärsi pahasti. Paikalliset asukkaat kuvaavat tärähdyksen olleen voimakas, ja se sai ihmiset kompuroimaan ulos rakennuksista.
Sähköt katkesivat suuressa osassa kaupunkia ja osa potilaista evakuoitiin keskussairaalasta, silminnäkijät ja viranomaiset kertovat.
Maanjäristys sattui viikko sen jälkeen kun voimakkuudeltaan 6,4 ollut järistys tappoi 17 ihmistä ja tuhosi satoja rakennuksia Lombokissa. Maanjäristys johti maanvyörymään, joka jätti vaeltajia loukkuun suosituilla patikointireiteillä vuoristossa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti