Lounais-Häme

Viljelijätukien ennakoiden maksaminen alkaa 5.10.

Ennakkomaksujen osuus on poikkeuksellisesti tänä vuonna kymmenen prosenttia normaalia suurempi.

Maaseutuvirasto aloittaa viljelijätukien ennakoiden maksamisen luomu- ja luonnonhaittakorvauksilla 5.10.

Ennakkomaksujen osuus on 85 prosenttia korvauksen määrästä. Normaalisti ennakkomaksu olisi vain 75 prosenttia, mutta EU-komission esittämän poikkeuksen vuoksi osuus on suurempi.

Luonnonhaittakorvauksen ennakkoa maksetaan viljelijöille yhteensä noin 412 miljoonaa euroa. Korvauksen loppuosan eli noin 15 prosenttia Maaseutuvirasto maksaa marraskuussa.

Luonnonmukaisen kasvintuotannon korvauksen ennakkomaksujen yhteissumma on noin 36 miljoonaa euroa. Korvauksen loppumaksun eli noin 15 prosenttia hakijat saavat touko-kesäkuussa 2019.

Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotukset ja luonnonmukaisen kotieläintuotannon korvaukset Maaseutuvirasto maksaa eläintiloille touko-kesäkuussa 2019.

Myös ympäristökorvauksen ennakoiden osuus on EU-komission esittämän poikkeuksen vuoksi 85 prosenttia korvauksen määrästä.

Viljelijät saavat maksuja tileilleen ensimmäisestä maksupäivästä lähtien sitä mukaa, kun kunnat ja ELY-keskukset hyväksyvät maksuaineistoja.

Maatilalleen maksetut tuet viljelijät voivat tarkistaa Vipu-palvelusta. Vuosittaisen tukiyhteenvedon maatilat saavat postitse alkuvuodesta.

Viljelijätukien tavoitteellinen maksuaikataulu löytyy Maaseutuviraston sivuilta täältä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic