Lounais-Häme

93 km lätkäkullan kunniaksi

 

Ravintolayrittäjä Harri Välimaa on keskiviikkoiltana väsynyt mutta onnellinen mies, jos asiat sujuvat suunnitellusti. Takana on Jokioisilta alkanut 93 kilometrin kävelylenkki, joka päättyy tuuletuksiin Tampereen keskustorilla.

-Tein kolme vuotta sitten itselleni lupauksen, että jos Tappara voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden, minä kävelen Jokioisilta Tampereelle. Mitään vetoja en ole lyönyt, mutta haluan silti olla lupausteni mittainen, Välimaa kertoo.

Kävelysuorituksen aikana väri voi miehen kasvoilla vaihtua, mutta suosikkijoukkueen väri pysyy samana. On pysynyt jo vuodesta 1987.

-Olen aina ollut Tapparan mies, alun perin Tampereelta maailmalle lähtenyt Välimaa selittää.

Tamperelaisjoukkue ehti hävitä kolmesti playoffs-finaaleissa ennen kuin Välimaa pääsi toteuttamaan lupauksensa. Keväällä mies päätti jo valmistautua tulevaan koitokseen ja käveli ”lämmittelynä” Jokioisilta Humppilaan.

-En ole sen kummemmin harjoitellut tulevaa koitosta. Pääkoppaa olen yrittänyt treenata, koska se voi olla kovilla. Kyseessä on kuitenkin pitkä aika, Välimaa toteaa viitaten arviolta 20 tunnin mittaiseen liikuntarupeamaan.

-Olen työssäni paljon jalkojeni päällä, ja uskon siitä olevan kävelyssä apua, forssalaisen Bar 54:n ravintoloitsijana toimiva Välimaa lisää.

Aivan tyhjin käsin Välimaa ei kävelyetapille lähtenyt. Hän kertoo varanneensa mukaan riittävästi evästä. Nestettä pitää kuumana kevätpäivänä olla riittävästi mukana ja tarvittaessa sitä haetaan matkan varrelta lisää.

Lisäksi repusta löytyy aurinkovoidetta sekä vaihtovaatetta, talkkia ja rakkolaastareita.

-Evästä on mukana sen verran, että sen pitäisi riittää.

Välimaa sai reissulle myös matkaseuraa mutta kanssakävelijä ei halua nimeään kerrottavan julkisuudessa.

Välimaa lähti matkalleen kotoaan Jokioisten Puistometsästä. Reitti kulkee sieltä Humppilaan ja jatkuu Lasitehtaalta valtatie 9:ää pitkin Kylmäkoskelle. Kylmäkoskella Välimaa siirtyy entiselle 9-tielle, josta reitti kulkee Viialan ja Toijalan kautta Lempäälään, mistä talsitaan viimeiset kilometrit Tampereelle.

-Ensimmäisen päivän etappi päättyy Kylmäkosken Nesteelle, jonne on meiltä kotoa 48 kilometriä. Sieltä matka jatkuu keskiviikkona kohti Tamperetta.

Entä mitä perhe tuumaa isukin tempauksesta?

-Pöllönähän ne mua pitää. Ei sieltä ole kauheasti päähänpistoani kommentoitu.

Kaverit ja tutut ovat antaneet palautetta senkin edestä. Palaute on ollut kaksijakoista. Toiset ovat kannustaneet ja pitäneet hyvänä asiana, että joku tekee jotain erilaista ja haastaa itsensä.

-Toiset ovat sanoneet heti, että et sää siihen pysty.

-Mielestäni on hyvä, että tulee vähän kriittisempää palautetta. Se motivoi ja tulee sellainen tunne, että haluaa näyttää pystyvänsä.

Keskiviikkona iltapäivällä Välimaa oli ehtinyt Humppilan Myllykylään. Matkan alkuosa oli sujunut odotusten mukaisesti.

-Jaloissa ei vielä tunnu ja nesteytyksestäkin olemme pitäneet huolta. Tunnelmat ovat ainakin vielä ihan hyvät, Tappara-fani kertoi.

Forssan Lehti seuraa Välimaan matkaa ja kertoo tunnelmat keskustorilta loppuviikolla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic