Lounais-Häme

A-luokkaan ja Tampereen Supercrossiin

Koijärveläinen motocrosslupaus Aleksi Kallas toteuttaa viikonvaihteessa pitkäaikaisen haaveensa. Kallas pääsee ajamaan kilpaa kivikovassa seurassa Tampere Supercrossissa.

-Jännät fiilikset. Olen käynyt isän kanssa katsomassa useamman kerran Tampereen Supercrossia ja ajatellut, että tuolla olisi kivaa ajaa mukana. Kun sain nyt kauden lopulla A-luokituksen, päätin heti lähteä mukaan kisaan, Kallas kertoo.

Tampereen supercrossikisassa Kallasta odottavat haastava rata ja kovatasoiset kilpakumppanit. Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen eli Pirkkahalliin on kuormattu yli 4 000 kuutiota maata. Suomen crossiparhaimmisto ja tasokas ulkomaalaiskaarti pääsevät kisaamaan teknisesti haastavalla radalla, joka varmasti ottaa kuskeista kaikki mehut irti.

Vasta 17-vuotias Kallas on Tampereen kisan nuorin kuski.

-Lähden nauttimaan fiiliksestä ja vauhdista, 450-kuutioista Kawasakia Tampereella ajava Kallas sanoo.

 

Aleksi Kallas ajoi kesän aikana peräti neljää luokkaa – ja hyvin ajoikin. Pääluokassaan, MXJ:ssä, hän oli Suomen cupin pisteissä kuudes. Ei huono sijoitus sarjassa, jossa oli mukana lähes sata kuljettajaa.

Kallas ajoi myös MXB:tä sekä MX2- ja MX1-luokan SM-lähtöjä. Pisteitä kertyi niin hyvin, että nuori mies sai kauden lopulla A-luokituksen, mikä mahdollisti osallistumisen Tampereen Supercrossiin.

-Alkukaudesta pyrin ajamaan erissä kymmenen joukkoon. Kisat lähtivät kuitenkin kulkemaan niin hyvin, että pisteiden kerääminen A-luokkaan nousemiseksi tuli mahdolliseksi. Hyvä kausi, paljon kisoja, eikä teknisiä murheita, Kallas ynnäilee.

Koijärvellä asuva Kallas kisaa isänsä Antti Kallaksen vetämässä Tissiposki Racing Teamissa ja edustaa Tampereen Motocrossia. Ensi kauden tavoitteet on jo mietittynä.

-Haluan pisteille MX1-luokassa.

SM-sarjan lisäksi Kallas aikoo ensi kaudella ajaa Top250-kisoja, joihin pääsevät halukkaat mukaan luokittelusta ja pyörästä riippumatta. Kevätpuolella ohjelmassa on myös joitakin kilpailuja Virossa ja Latviassa.

 

Kallas on kehittynyt nopeasti kuljettajana. Hän on voitontahtoinen ja rauhallisen varma kuski, jolle sattuu vähän virheitä.

Kallas ei anna helpolla periksi ja taistelee itsensä yleensä paremmille sijoille erän edetessä. Hänen tekninen tietämyksensä pyörästä on myös hyvää luokkaa.

Parantamisen varaa on ajotekniikassa ja kunnossa, jota ei vaativan lajin kuljettajilla ole ikinä liikaa. Niin ja lähdöissä.

-Minun lähtöni ovat kuin on ja off. Suurin osa on huonoja, mutta silloin kun pääsen hyvin liikkelle, olen erässä yleensä ihan kärkisijoilla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic