Lounais-Häme

AAH kahmi 17 mitalia SM-ampumajuoksuissa

AAH:n miehistä Pauli Mäkelälle hopeaa ja pronssia, Venla Mennala N13-tuplamestari.

Ahveniston Ampumahiihtäjät onnistui laajalla rintamalla Kauhajoella SM-ampumajuoksuissa ja kolmen kisapäivän yhteissaldo oli 17 mitalia, joista kolme kultaa, kymmenen hopeaa ja neljä pronssia.

Sunnuntain yhteislähtökilpailuissa tahti vielä kiintyi ja mitalisaaliista tuli seitsemän päätöspäivänä.

Miesten 6 kilometrillä 23-vuotias Pauli Mäkelä kiri SM-pronssille (+38,4/ 6 sakkoa) lauantain hopean jatkoksi. Mestaruuden voitti kolme sakkoa ampunut Lauri Peltoniemi (SaRe).

– Varsinkin ammunta sujui tänä viikonloppuna yläkanttiin, juoksukuntoon luotin kyllä. Nämä olivat ensimmäiset henkilökohtaiset SM-mitalini aikuisissa. Kesä on sujunut hyvin, kun on pysynyt terveenä. Ensi kauden tavoitteet ampumahiihdossa ovat SM-kisoissa, jotka kisataan Rovaniemellä. Olen itse asunut ja opiskellut siellä kolme vuotta, joten maastot ovat tutut ja se motivoi, Mäkelä kertoi.

A-maajoukkueesta Tero Seppälä oli kuudes (+1.38/ 10) ja AAH:sta Matti Hakala yhdeksäs (+1.39/ 4) sekä Henri Lehtomaa yhdestoista (+2.31/ 5).

Tuplamestariksi AAH:sta ylsi Venla Mennala, joka oli jälleen nopein N13-sarjan 2,1 kilometrillä yhdellä sakolla (0+1) ja kaksoisvoiton hämeenlinnalaisseuralle varmisti Amanda Saltbacka (+14,2/ 1+1).

AAH:n vahvaa panosta täydensivät neljänneksi sijoittunut Matilda Saltbacka (+36,0/ 1+1) sekä Eveliina Hakala (12:s) ja Aino Koskinen (16:s). Sarjassa oli peräti 34 kilpailijaa.

N19-sarjassa AAH sai myös kaksi mitalia. Hilda Kukonlehto nappasi hopeaa (+15,4/ 10) ja Kaisa Keränen pronssia (+24,2/ 9). Mestaruuden voitti Ounasvaaran Hiihtoseuran Sanni Oikkonen (10 sakkoa).

Hopealle juoksivat ja ampuivat myös AAH:sta lauantain mestari Seeti Salonen ja lauantain pronssimitalisti Sonja Hakala (N17). Valtteri Rantala oli M16-neljäs.

Lauantain N22-hopeamitalisti Maija Keränen jätti yhteislähtökisan väliin ja A-maajoukkueen haastajaryhmään kuuluvista Jenni Keränen toipuu nilkkavammasta ja Erika Jänkältä jäi myös Kauhajoen SM-kisa väliin. HäSa

 

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic