Lounais-Häme

Aapeli aiheutti pelastuslaitokselle kymmeniä tehtäviä Hämeessä

Aapeli aiheutti kiirettä myös kiinteistönhuollolle ja katujen auraajille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Aapeli-myrsky aiheutti kymmeniä tehtäviä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen toiminta-alueella keskiviikon aikana.

Yhteensä tehtäviä Kanta-Hämeen pelastustoimella oli 42. Näistä vahingontorjuntatehtäviä oli 23, joista suurin osa oli puiden raivauksia teiltä.

Liikenneonnettomuuksia oli kahdeksan, automaattisia palohälytyksiä oli kolme, öljyvahinkoja kaksi, yksi rakennuspalovaara sekä kaksi ensivastetehtävää. Tehtävät hoidettiin normaalilla pelastustoimen valmiudella.

 

Vakavin yksittäinen onnettomuus oli tiistai-iltana Ypäjällä tapahtunut linja-auton suistuminen tieltä. Auton kaatui ojaan kyljelleen ja kaksi henkilöä loukkaantui lievästi. Kaikki henkilöt kuljetettiin tarkistettavaksi sairaalaan.

Onnettomuuspaikalla oli lumisadetta ja sohjoa sekä voimakas tuuli.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelastuslaitoksella oli lukuisia vahingontorjuntatehtäviä aamukolmesta lähtien Ypäjällä, Lopella, Hämeenlinnassaa ja Janakkalassa. Kanta-Hämeen pelastuslaitos hoiti myös pari tehtävää Somerolla, sillä paikallinen pelastuslaitos oli lähin yksikkö tehtävää hoitamaan.

Aamuneljän aikaan Ypäjällä kaatui puu talon päälle ja sähkölinjoille. Talon päälle kaatuneesta puusta ei aiheutunut lisävaaraa, joten kiinteistönomistajaa ohjattiin ottamaan vakuutusyhtiöön puun raivaamiseksi. Puiden raivaaminen sähkölinjoilta ei kuulu pelastuslaitoksen tehtäviin työturvallisuusriskin vuoksi, raivaustyö kuului sähköyhtiölle. Sähkokatkot vaivasivat varsinkin Urjalan ja Tammelan seudulla. Hämeessä oli pahimmillaan tuhansia kiinteistöjä ilman sähköä.

Lue 3.1. illalla tehty päivitys Lounais-Hämeen sähkökatkotilanteeseen tästä linkistä.

 

Janakkalassa tapahtui varhain keskiviikkoaamuna kaksi liikenneonnettomuutta, joista toisessa auto ajoi päin kaatunutta puuta ja toisessa auto suistui tieltä. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Keskiviikkona aamupäivällä pelastuslaitos sai tehtäväksi lisävahinkojen välttämiseksi kiinnittää takaisin irtoamassa olleet kattopellit kerrostalon katolta Hämeenlinnassa.

Pakkassää sai ihmiset myös lämmittämään kotejaan takkatulella. Tähän liittyen Forssassa oli keskiviikkona iltapäivällä tulipalon vaara, koska asuinkiinteistön takkahormissa syttyi nokipalo. Palo oli kuitenkin sammunut itsestään pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. FL

Lue myös: Aapeli-myrsky katkoi sähköjä, pysäytti junia ja ajoi ahvenanmaalaiset sisälle – koko mittaushistorian merituuliennätys rikki

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic