Lounais-Häme

Äärimmäisten äiti tarjosi hurjaa kyytiä

Mustelmilla selvinneet Nieminen ja Kuusi pitivät hyvää vauhtia StrongmanRunissa Saksassa.
Extremeurheilu
Forssa
Monissa liemissä keitetty tehoduo Tuula Nieminen-Sami Kuusi hyppäsi viime viikonvaihteessa tuntemattomaan. Kaksikko edusti Suomea kovanluokan extremeksi luokiteltavassa StrongmanRunissa Saksan Nürburgringillä.
Kovakuntoisella parivaljakolla ei ollut kyseisestä kisan sisällöstä juuri YouTubessa pyörineitä videoita tarkempaa tietoa, mutta kaikenlaisia kisoja kiertäneet kaverukset ottivat haasteen rohkeasti vastaan, eivätkä joutuneet pettymään.
Reissu oli ihan huikea. En ole aiemmin ollut noin hyvin järjestetyssä ja noin isossa kisassa. Tunnelma oli mieletön, Tuula Nieminen kertoo.
Nürburgringin maailmankuululle moottoriradalle oli rakennettu toinen toistaan hankalampia esteitä sisältävä rata, jonka Nieminen ja Kuusi sarjassaan kiersivät vielä kahdesti. Radalla piti juosta, ryömiä, kiivetä, liukua, kahlata, väistellä sähkötällejä ja vaikka mitä.
Matkaan lähti livemusiikin soidessa liki 14 000 kilpailijaa. Osa tosissaan, voittoa tai ainakin kovaa aikaa tavoitellen, osa pitämään hauskaa ja nauttimaan karnevaalimeiningistä ja yleisön hurjasta kannustuksesta.
Suomen virallisina edustajina Nieminen ja Kuusi pääsivät liikkeelle hyvistä asemista etujoukosta. Eikä esityksessä ollut häpeämistä. Nieminen oli 132:s, kun sarjassa oli noin 1 600 naiskisaajaa, Kuusi ylsi yli 6 000 miesten kahden kierroksen sarjalaisten joukossa 193. sijalle. 
Kuusella kului 24 kilometriä pitkään ja 34 esteen rataan 2 tuntia ja 26 minuuttia. Niemisen aika oli 2.56. Nieminen oli Suomen naisista kisan ykkönen, Kuusi Suomen miehistä toinen.
Olen ensimmäiseen kierrokseen pettynyt. En saanut ehkä pölyn takia kunnolla happea, enkä pystynyt juoksemaan niin paljon kuin olisi pitänyt. Toinen kulki jo paremmin, Nieminen kertoi.
Esteet olivat vaativia, mutta eivät niin inhottavia kuin Nieminen pelkäsi. Pahin paikka taisi olla, kun korkean paikan kammosta kärsivän Niemisen piti kiivetä yli kolme rekkakonttia korkean esteen yli. Hän jähmettyi hetkeksi huipulle, mutta järjestäjän kannustuksella siitäkin selvittiin.
Pääsimme lähtemään niin edestä, ettei minun tarvinnut jonottaa esteille. Nopeammin edennyt Sami joutui toisella kierroksella odottelemaan joillakin esteillä, kun peräjoukkojen kisaajat menivät vasta ensimmäistä kierrostaan. 
Kisassa oli monentasoista väkeä. Huippukuntoinen kärki katosi nopeasti horisonttiin, toisaalta taas suuri osa otti rennosti ja eteni maltilla.
En pysty juoksemaan puolikasta sileällä niin kovaa kuin naisten sarjan voittaja selvitti radan, Nieminen tunnustaa kärjen tason.
Kaksikko selvisi hurjasta urakastaan muutamalla mustelmalla ja naarmulla. Kisan sponsorin kustantamina virallisina Suomen edustajina he saivat myös koko matkan ajan vip-kohtelua, mihin Niemisen mukaan voisi tottua.
Minut passattiin melkein pilalle, arkeen paluu tuntuu kovalta, Nieminen naureskelee.
Jo seuraaviin koitoksiinsa, kuten Rukan Karhunkierrokseen, Joensuun seikkailukisaan ja Forssaan Suvi-iltaan valmistautuva Nieminen pitää mahdollisena, että hän voi osallistua StrongmanRun-kisoihin uudestaankin. Sen verran huikean kokemuksen extremejuoksujen äidiksi kutsuttu tapahtuma Saksassa tarjosi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti