Lounais-Häme

Aasialaista ruokaa omintakeisin maustein

 

Kun Aryal Prajwalilla on ylimääräistä aikaa, hän käyttää sen ruuanlaittoon. Uudenlaisiin kokeiluihin ja makumaailmoihin tutustumiseen. Ruoka on hänelle intohimo – ja niin sen on oltavakin, sillä Prajwalista tuli maanantaina ravintolayrittäjä.

21-vuotias Prajwal avasi Forssaan Hämeentielle kahden yhtiökumppaninsa kanssa nepalilaisen ravintola Gurkhalin. Nuorta yrittäjää uuden ravintolan saama vastaanotto jännittää.

-Emme ole hirveästi ehtineet vielä mainostaa, mutta ainakin lounaalla kävi jo väkeä. Ihmiset kommentoivat, että mausteet olivat vähän erilaisia kuin mihin he olivat tottuneet, mutta kyllä he tuntuivat ruuasta tykkäävän.

Gurkhali on Forssan ensimmäinen nepalilainen ravintola, joten ei ihme, jos maut ovat asiakkaille vähemmän tuttuja.

Prajwal tosin itse pitää aasialaista keittiötä puuna, jonka eri oksiin haarautuvat esimerkiksi nepalilainen ja intialainen ruoka.

-Nepalissakin on kymmenittäin eri kulttuureja, jotka kaikki yhdistyvät keittiössä. Maut ovat vahvoja, mutta eivät välttämättä tulisia.

-Itse en ole tulisen ruuan ystävä, tykkään enemmän makeudesta. Pinaatti ja kana ovat myös suosikkejani, Prajwal kertoo.

Etnisten ravintoloiden ystäville Forssassa on tarjolla myös kiinalaista ja thaimaalaista ruokaa.

Gurkhalin yrittäjien tavoitteena on saada ravintolasta lämminhenkinen ja kotoisa perheravintola. Tavoitteen täyttymistä edesauttavat muun muassa lasten leikkinurkkaus ja lasten oma ruokalista.

-Ruuat ovat hyvin pitkälle samoja kuin nekin mitä tarjoamme aikuisille, mutta miedommilla mausteilla, Prajwal kertoo.

Gurkhalin ruokalista on laaja. Kymmenien pääruokavaihtoehtojen lisäksi listalta löytyy alkuruokia ja jälkiruokia sekä valmiiksi suunniteltuja menuja.

-Riisi on yksi pääraaka-aine, samoin lammas, kana, katkaravut ja kala. Nautaa tai sikaa listalta ei löydy. Lisäksi meillä on tarjolla kasvisruokaa ja vegaanivaihtoehtoja, Prajwal listaa.

Yrittäjäkolmikolla on taustaa Helsingin Herttoniemen nepalilaisista ravintoloista. Prajwalin isällä on Herttoniemessä edelleen ravintola. Nuori yrittäjä opiskelee ammattikorkeakoulussa kauppatieteitä ja aikoo palata ravintolan käynnistämisen jälkeen opintojensa pariin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti