Lounais-Häme

Aasian pörsseissä virisi toivoa kauppaliennytyksestä

Helsinki
02.11.2018, 08:38

Talous

Hongkongin ja Shanghain pörssit ovat tänään singahtaneet reippaaseen nousuun sen jälkeen, kun presidentti Donald Trumpintviitti myönteisistä keskusteluista Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa herätti toivoa liennytyksestä maiden välisessä kauppakiistassa.
Pirteää aloitusta edelsi kolmen päivän nousuputki Wall Streetillä, joka on alkanut toipua synkeän lokakuun jälkeen.
Hongkongin pörssi oli iltapäivällä paikallista aikaa lähes neljän prosentin nousussa, kun taas Tokiossa nousua kertyi 2,5 prosenttia.
Uutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan Trump olisi pyytänyt kabinettiaan luonnostelemaan sopimusesitystä, jolla kauppakiista Kiinan kanssa saataisiin soviteltua G20-huippukokouksessa. Kokous pidetään myöhemmin marraskuussa Argentiinassa.
Öljyn hinta kääntyi pieneen nousuun edellispäivän laskun jälkeen. Hintoja painoivat aiemmin huolet ylitarjonnasta, mutta Iranin vastaisten pakotteiden voimaantulo lievensi niitä. Iranin pakotteiden ei odoteta vaikuttavan merkittävästi hintoihin, koska muut suuret tuottajat ovat valmiita kasvattamaan tarjontaa. Öljyn hinta on laskenut lokakuun alusta noin 15 prosenttia.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1057997981922873344
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-02/trump-said-to-ask-cabinet-to-draft-possible-trade-deal-with-xi-jnzjeqx4?srnd=premium-europe

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti