Lounais-Häme

Aasian pörssit laskussa Wall Streetillä nähdyn kurssipudotuksen jälkeen

Tokio
11.10.2018, 07:33

Talous

Aasiassa pörssipäivä on alkanut rajulla laskulla. Yhdysvalloissa Wall Streetillä kurssit laskivat eilen reippaasti, kun sijoittajat hermoilivat korkojen noususta.
Hongkongissa pörssi avautui yli kolmen prosentin luisuun, ja hieman aiemmin Tokion pörssi avasi parin prosentin laskussa. Myös Shanghaissa käytiin varhain aamulla kauppaa yli kolme prosenttia miinuksella.
Etelä-Koreassa kurssit olivat kolmen prosentin laskussa, Sydneyssä ja Singaporessa taas kaksi prosenttia.
Pörssikurssit ovat olleet paineissa siitä lähtien, kun Yhdysvaltojen kymmenen vuoden velkakirjojen korot viime viikolla nousivat yli kolmen prosentin. Kurssilasku on ollut viime päivät kovinta sitten helmikuun. Keskiviikkona Yhdysvalloissa kyykkäsivät monet suuret nimet. Esimerkiksi Applen, Boeingin ja Facebookin kurssit putosivat yli neljä prosenttia, ja Nike ja Microsoft menivät yli viisi prosenttia miinukselle.

”Keskuspankki on tullut hulluksi”

Markkinoita ovat hermostuttaneet myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kommentit Yhdysvaltain keskuspankin Fedin koronnostosuunnitelmista. Trumpin mielestä keskuspankki tekee virheen.
– Fed on tullut hulluksi, Trump sanoi toimittajille saapuessaan kampanjatilaisuuteen.
Fed on nostanut ohjauskorkoa kolme kertaa tämän vuoden aikana, ja sen odotetaan nostavan sitä vielä kerran loppuvuodesta.
Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Christine Lagarde puolustaa koronnostoja ja kutsui niitä torstaina tarpeelliseksi kehitykseksi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti