Lounais-Häme Forssa

Abbasta Black Sabbathiin ja Donna Summerista Neil Youngiin – Forssan työväentalo soi 1970-luvun hengessä

Forssan työväentalolla järjestettävä konsertti tekee kattavan kierroksen 1970-luvun musiikin parissa.
70-luvun iltamissa lavalle nousee iso joukko soittajia ja laulajia, joilla jokaisella on oma suhteensa 1970-luvun musiikkiin. Käytännön järjestelyistä vastaa Kulttuuri-Axel ry. Kuva: Tapio Tuomela
70-luvun iltamissa lavalle nousee iso joukko soittajia ja laulajia, joilla jokaisella on oma suhteensa 1970-luvun musiikkiin. Käytännön järjestelyistä vastaa Kulttuuri-Axel ry. Kuva: Tapio Tuomela

– Olen itse aloittanut aktiivisen musiikin kuuntelun ja harrastamisen 1970-luvulla ja olen siitä musiikista aina pitänyt, Juhani Kähkönen kertoo.

Siitä Kähköselle tuli idea järjestää musiikillinen iltama, joka vie matkalle läpi 1970-luvun musiikkimaailman isojen nimien. Konsertti järjestetään tulevana perjantaina Forssan työväentalolla.

Talon bändissä iltamassa soittavat koskettimien takana häärivän Kähkösen lisäksi Kari Caven bassossa, Juha Kohonen kitarassa ja Keijo Koski rummuissa.

Laulupuolesta vastaavat Kati Kaasalainen, Johanna Mikander, Mariina Niittymäki, Marko Simi, Markku Tähtinen ja Janne Vuorenmaa.

– Minulle konsertti on tietenkin nostalgista muistelua, mutta nuorille tämä musiikki voi olla tavallaan uusi juttu. Siitä musiikki onkin niin mahtava juttu, että se ei tunne ikärajoja. Eri kiinnostuksenkohteista ja ikäpolvista huolimatta musiikin kautta pystytään kommunikoimaan.

 

Kähkönen kertoo antaneensa solisteille toiveita siitä, minkä tyyppisiä kappaleita konsertissa voitaisiin kuulla, mutta laulajat saivat myös itse valita heille tärkeitä kappaleita 1970-luvulta.

Kappalevalikoima konsertissa on laaja, kun samassa iltamassa kuullaan muun muassa Elton Johnia, Black Sabbathia, Donna Summeria, Abbaa ja Neil Youngia.

Suurin osa kappaleista esitetään sooloina, mutta mahtuu mukaan niin duettoja kuin suuremmankin ryhmän yhteislauluja.

– Kappaleet esitetään alkuperäisiä versioita kunnioittaen, vaikka tietysti ne omanlaisiaan ovatkin, kun cover-kappaleista on kyse.

 

Illasta on tarkoitus tehdä ennen kaikkea rento tapahtuma.

– Mitään pönötyskonserttia ei ole tiedossa. Ei tarkoituksena tietysti ole, että soittaisimme vain taustamusiikkia, mutta että tapahtumassa voi myös rupatella ystävien ja tuttujen kanssa.

Iltamat jakaantuvat käytännössä neljään osaan. Talon bändi laulusolistien kanssa esittää kaksi eri settiä, joista ensimmäinen on Kähkösen mukaan enemmän ”kuuntelutyyppinen”, toisessa taas on kannat kattoon -meininkiä.

Sen jälkeen lavan valtaa Crystals-yhtye.

– Ilta päättyy ”levydiskoon”, jota vetää DJ Sami eli Sami Mattila. Nykyisen Ravintola Vispilän tilalla oli 1970-luvun keskeinen tapaamispaikka Loukku, jonka hengessä tanssit järjestetään.

 

Koska iltamat järjestetään 1970-luvun tunnelmissa, toivovat järjestäjät, että yleisökin vetäisisi konserttiasukseen päälleen jotain vuosikymmenen henkeen sopivaa.

– Katsotaan, onko bändilläkin jotain tyyliin sopivaa. Vaikka jotain omia 1970-luvun vaatteita olisi säästynytkin, niin eivät ne ainakaan päälle mahtuisi, menisi komedian puolella, Kähkönen nauraa. FL

70-luvun iltamat Forssan työväentalolla pe 29.3. klo 19. Liput 20 euroa, ennakkoon ostettavissa Forssan K-citymarketissa sekä Vesihelmen kassalta.

 

Korjattu klo 20.23 pääsylipun hinta.

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic