ABC Newsin lähteet: Trump harkitsee antavansa kenkää myös kansliapäällikkö Kellylle

Helsinki
14.11.2018, 03:23

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump harkitsee vaihtavansa mahdollisesti myös Valkoisen talon kansliapäällikön John Kellyn, kertovat ABC Newsin lähteet. Aiemmin Washington Post uutisoi lähteisiinsä vedoten, että Trump on aikeissa erottaa lähiviikkojen aikana kansallisesta turvallisuudesta vastaavan ministerin Kirstjen Nielsenin.
ABC:n lähteiden mukaan Kellyn tulevaisuus on ollut epävarma jo jonkin aikaa ja Trump on viime viikkojen aikana keskustellut monien neuvonantajiensa kanssa Kellyn kohtalosta. Trump on valittanut Kellyn poliittisesta älykkyydestä, ja lähteiden mukaan Kelly on kasvattanut etäisyyttään presidenttiin.
Lähteiden mukaan todennäköinen ehdokas uudeksi kansliapäälliköksi on 36-vuotias Nick Ayers, joka on varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikkö. Osa ABC Newsin lähteistä sanoo, että Kellyn vaihto on jo ”valmis diili”. Osa lähteistä on puolestaan sitä mieltä, että mikään ei ole varmaa ennen kuin presidentti niin sanoo.

Ayers on tullut läheiseksi Trumpin ja tämän perheen kanssa

Lähteiden mukaan Ayers on tullut läheiseksi presidentin kansa. Monet lähteet sanovat, että presidentti ja Ayers keskustelivat pitkään toistensa kanssa vaali-iltana. Pencen oikeana kätenä Ayers on päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä Trumpin presidenttikauden tärkeimpiä hetkiä, ABC News kirjoittaa. Monet lähteet kertovat, että Ayers on tullut läheiseksi viime kuukausien aikana myös Trumpin perheen kanssa etenkin presidentin tyttären Ivanka Trumpin ja tämän miehen Jared Kushnerin kanssa.
Nielsenistä Trump on puolestaan lähteiden mukaan halunnut päästä eroon jo jonkin aikaa. ABC:n lähteiden mukaan Trump on jo kuukausia valittanut, ettei Nielsen tee tarpeeksi kiristääkseen maahanmuuttopolitiikkaa.
ABC Newsin lähteiden mukaan Nielsenin odotetaan lähtevän lähiviikkojen aikana ja häntä todennäköisesti pyydetään irtisanoutumaan. Washington Postin mukaan Trumpin uskotaan etsivän Nielsenille korvaajaa, joka laittaisi Trumpin politiikkaa toimeen innokkaammin.
Nielsenistä tuli kansallisesta turvallisuudesta vastaava ministeri, kun Kelly jätti pestin tultuaan kansliapäälliköksi.

Melania Trump vaatii turvallisuusneuvonantajan eroa

Vaihtoon saattaa olla menossa myös yksi presidentin tärkeistä turvallisuusneuvonantajista.
Presidentin vaimon Melania Trumpin toimisto on julkaissut lausunnon, jossa vaaditaan kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Mira Ricardelin syrjäyttämistä. Asiasta kertoo muiden muassa Washington Post.
Yhdysvaltalaisviestimet ovat uutisoineet kireistä väleistä Ricardelin ja Trumpin hallinnon välillä. Ricardel on ottanut yhteen muun muassa puolustusministeri James Mattisin kanssa ja levittänyt huhuja hänestä sekä kiistellyt Melania Trumpin toimiston väen kanssa. Yhdysvaltalaismedian mukaan kiista koskee Melania Trumpin taannoista Afrikan matkaa ja siihen liittyviä järjestelyjä.

https://abcnews.go.com/Politics/trump-planning-shakeup-eyeing-chief-staff-dhs-secretary/story?id=59159956
https://www.washingtonpost.com/world/national-security/trump-is-preparing-to-remove-kirstjen-nielsen-as-homeland-security-secretary-aides-say/2018/11/12/77111496-e6b0-11e8-bbdb-72fdbf9d4fed_story.html?utm_term=.f6dbde8002a4
https://www.washingtonpost.com/politics/first-lady-melania-trumps-office-calls-for-firing-of-white-house-national-security-official/2018/11/13/1b4c3f28-e77d-11e8-bbdb-72fdbf9d4fed_story.html?utm_term=.b6cbfacc4df1

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic