Lounais-Häme

Abit rentoina lukulomalle

 

Penkinpainajaisten painotus oli paitsi hauskanpidossa myös vahvasti eläinaiheisessa pukeutumisessa.
Jenni Löyttymäki, Krista Pönni, Magda Mattila, Teresa Aronen ja Johanna Pehkuri ihmettelivät, kuinka nopeasti lukioaika ja varsinkin viimeinen vuosi on mennyt.
Iloista mieltä nostatti vielä kevättalvinen auringonpaiste. Kullakin tytöllä oli pari kiloa heitettäviä makeisia
Kun Forssan keskustaa kiersi kuuden rekkalavallisen verran nuorta iloa, jälkeen jäi toviksi karkkien vana. Makeiset löysivät pian ottajansa.
Penkinpainajaisia seuraa noin kuukauden lukuloma ennen kirjallisia kokeita. Ensimmäinen kirjallinen koe lukuloman jälkeen on äidinkielen essee maanantaina 13. maaliskuuta. Urakka on maaliskuun lopulla.
– Uskon, että kirjoitukset menevät ihan hyvin. Oikeustieteelliseen yritän päästä… joskus, siihen voi hetki mennä, naurahti Henriika Korvenoja. Vaativa tavoite tarkoittaa sitä, että heti kirjallisten ylioppilaskokeiden jälkeen on aloitettava oikeustieteellisen pääsykoekirjojen pänttäys.
Penkkarit abiristeilyineen tarjoavat Samuli Grönforsin mukaan kaivatun rentoutushetken.
– Sitten jaksaa taas opiskella.
Joe Koppanen arvioi, että hänen seuraava opinahjonsa on kauppis. Samuli Grönfors pyrkii Jyväskylän yliopistoon liikuntatieteelliseen.
Forssan yhteislyseon penkkariajelussa oli mukana noin 150 nuorta.
Nykyajasta kielii sponsoroinnin kiilautuminen myös penkkaripäivään. Yhteislyseon penkkariajelussa rekkojen laidoilta näkyi mainostekstejä paikallisista yrityksistä siinä kuin lukioaikaa kuvaavia lohkaisujakin.
Ennen ajelua lyseon salissa hauskaa riitti abien ja opettajien tekemien videoiden parissa. Abien videossa oli huumoria opettajista ja opettajien tallenteessa sitkeän abin seikkailua. Sitkeys lienee ylioppilaskandidaateille kuitenkin kunniaksi. FL

 

Juttua muokattu 16.2.2017 klo 19:53:

Lisätty abiturienttien kommentteja.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti