Lounais-Häme

Adhocin innovaatiosta majatalo Raisioon

 

Ensimmäinen forssalaisen E.U.-Adhoc Project oy:n Restin-innovaatioon perustuva majatalo avattiin maanantaina Raisiossa.

Rest Inn Kaislatie on osa laivanrakennusalalla toimivan E.U.-Adhoc Projectin viime keväänä käynnistämää Tekes-hanketta, jossa testataan yrityksen kehittämän majoitusmoduulin sopivuutta lyhytaikaiseen majoittamiseen.

Sijaintipaikaksi valikoitui luontevasti Raision Kaislatie, joka on lähellä runsaasti työvoimaa tarvitsevia kohteita: Meyerin telakka, Turun korjaustelakka, Nesteen jalostamo ja rakenteilla olevan Naantalin voimalaitos.

-Restin-majoitus on kehitetty vientituotteeksi alusta lähtien. Tämä on otettu huomioon konseptissa, johon kuuluvat myös moduloidut saniteetti- ja keittiötilat, hankejohtaja Seija Hirvonen sanoo.

-Restin-konseptin etu on, että majoitus saadaan järjestettyä nopeasti olemassa olevaan tilaan, oli se sitten toimisto-, liike- tai tuotantotila, liikuntasali tai urheiluhalli.

Kustannustehokkuutta lisää Hirvosen mukaan majoituskapasiteetin määrän muunneltavuus tarvetta vastaavaksi. Majoitustarpeen päätyttyä tila voidaan palauttaa alkuperäiseen tarkoitukseensa.

-Restin-majoitus soveltuu erinomaisesti turvapaikanhakijoiden väliaikaiseen majoitukseen. Tämä on herättänyt kiinnostusta erityisesti ulkomaisten viranomaisten taholta. Myös Suomen viranomaisten ja SPR:n taholta on ilmaistu kiinnostusta konseptiin, Hirvonen kertoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic