Lounais-Häme

Ahdistelusyytöksissä rypenyt Kavanaugh sanoo ottavansa tuomarin paikan vastaan kiitollisuudella - ei katkeruudella

Washington
09.10.2018, 03:55

Ulkomaat

Yhdysvaltojen uusi korkeimman oikeuden tuomari Brett Kavanaugh vakuuttaa, ettei hän ole katkera nimitysprosessistaan. Hän sanoi olevansa aina tiimipelaaja ja keskittyvänsä nyt olemaan niin hyvä tuomari kuin hän vain voi olla. Hän sanoo ottavansa tehtävän vastaan kiitollisuudella, ei katkeruudella.
Valkoisessa talossa ylennysseremoniassa puhunut Kavanaugh sanoo, että nimitysprosessi oli riitaisa ja tunteellinen, mutta se on nyt ohi.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nimitti Kavanaugh’n korkeimman oikeuden tuomariehdokkaaksi, mutta nimitys ajautui vastatuuleen, kun kolme naista syytti Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta ja sopimattomasta käytöksestä.
Liittovaltion poliisin FBI:n tutkinnan ja senaatin kuulustelun jälkeen Kavanaugh valittiin korkeimman oikeuden tuomariksi tiukan äänestyksen jälkeen.
CNN:n mukaan ylennystilaisuudessa puhunut Trump pahoitteli Yhdysvaltojen puolesta Kavanaugh’n ja tämän perheen ”kauheaa tuskaa ja kärsimystä, johon heidät on pakotettu nimitysprosessin aikana”. Trumpin mukaan ”Yhdysvaltoja palvelevat ihmiset eivät ansaitse poliittista ja henkilökohtaista tuhoamiskampanjaa, joka perustuu valheille ja petokselle”.
Trumpin mukaan se, mitä Kavanaugh’n perheelle tapahtui, on vastoin käsityksiä reiluudesta ja soveliaisuudesta. Presidentti sanoi, että jokainen mies ja nainen on Yhdysvalloissa syytön kunnes toisin todistetaan.
– Sinä, herra, olet historiallisen tarkastelun jälkeen todettu syyttömäksi, Trump sanoi Kavanaugh’lle.
Kavanaugh’ta vastaan esitettyjä syytöksiä tutkinut FBI ei löytänyt niille tukea, mutta FBI:n tutkintaa on arvosteltu suppeaksi.
Ennen seremoniaa Trump kuvaili ahdistelusyytöksiä demokraattien juoneksi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti