Lounais-Häme

Ahkera Feeniks Basket C-tyttöjen SM-sarjaan

Forssan uusi junioriseura Feeniks Basket sai toisenkin joukkueen SM-sarjatasolle, kun Feeniks Basketin C-tytöt varmistivat paikkansa SM-sarjassa. Feeniks Basket kukisti viimeisessä SM-karsintasarjan pelissään LoKoKon selvästi pistein 89–51.

C-tyttöjen lisäksi Feeniks Basketin joukkueista SM-tasolla koripalloilee B-pojat, joka on ehtinyt pelata sarjassa jo neljä ottelua.

-Kun ilmoittauduimme SM-karsintaan, oli joukkueella tietysti tavoitteena päästä itse SM-sarjaan. Minimi on nyt saavutettu, kertoo Feeniks Basketin C-tyttöjen päävalmentaja Jaana Sintonen.

C-tytöt pelasivat karsinnassa seitsemän ottelua, joista voittivat neljä. Lohko on vielä hieman kesken, mutta FoKoPo on varmistanut jo paikkansa neljän parhaan joukkueen ylemmässä jatkosarjassa. Lohkon kärjessä on puhtaalla pelillä Pyrintö Red.

Ylemmän jatkosarjan joukkueiden lisäksi neljän joukkueen alemman jatkosarjan voittajajoukkue nousee vielä SM-sarjaan.

Feeniks Basketin valttina on tasaisen vahva pelaajamateriaali.

-Vaikka meillä on ollut loukkaantumisia, olemme silti saaneet hyvän joukkueen jalkeille. Meillä on tasainen ja tunnollinen joukkue, pelaajat ovat ahkeria harjoittelijoita.

Varsinainen C-tyttöjen SM-sarja alkaa vuoden vaihteen jälkeen. Sarjassa on kaksi lohkoa, joista yhteensä kahdeksan parasta joukkuetta etenee kevään lopputurnaukseen.

-Lopputurnaukseen olisi hieno päästä, se on tavoitteena, Sintonen sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti