Lounais-Häme

Äijät sen kuin jaksavat

Jokioisten jalkapallo siirtyi yhteisen lipun alle 50 vuotta sitten. kun JP-67 ihan sitä varten perustettiin.

Aikanaan hyvinkin vireästi toimineen seuran meno kuitenkin hiipui jo viime vuosituhannen loppupuolella, mutta virallisesti se poistettiin rekisteristä vasta tänä keväänä.

Seuran pelurit ovat kuitenkin vielä lyönnissä ja niinpä heitä kokoontui kunnan hyväkuntoiselle kentälle noin 30 kappaletta.

Kyseistä tapahtumaa markkinoitiin 50-vuotisjuhlaotteluna ja hyvästä osanotosta suurin kiitos kuuluu Liskin Mikolle eli 1980-luvulla keskikentällä taituroineelle ja muutaman vuoden puheenjohtajankin hommia hoitaneelle nykyhelsinkiläiselle.

Alkuperäistä pelipaitaa ei yhdeltäkään äijältä enää löytynyt, mutta sen historiaa ennen peliä hieman avattiin.

– Paita oli tietyllä tavalla poliittinen kompromissi kun sen päävärit olivat vihreä ja punainen. Politiikka ei kuitenkaan pelaamista häirinnyt eikä siitä koskaan edes puhuttu, kertoo JP:n menestysvuosina keskustopparin virkaa hoidellut Erkki ”Eetu” Paara.

Samaa pelipaikkaa Paaralle ei juhlaottelussa kuitenkaan ollut tarjolla ja niinpä veteraani tyytyikin suosiolla kakkosmaalivahdin rooliin.

Ja aika rautainen tyyppi siellä veräjän edessä sitten seisoikin, sillä Eetun pelikenkinä oli teräsvahvistetut turvakengät ja kun polveenkin oli vuosia sitten tungettu jotain metallia, niin hyökkääjät eivät ihan liki uskaltautuneet.

Vaikka useimpien jiipeeläisten aktiivipelivuosista on kulunut jo vuosikymmeniä, niin uuden oppiminen kavereita edelleen kiinnostaa.

Joukkueen ensimmäisinä vuosina hyökkäyksen kärjessä vahvasti ja tuloksekkaasti rynninyt Jaakko Arvela pelasi nyt maalivahtina ja liimasi useamman pahan vedon syöksymällä.

Ex-maalivahti Ilpo Härmän pukkausmaalille Jaskakaan ei mitään voinut. Kaikille jäi kuitenkin epäselväksi heittäytyikö Härmä maaliin johtaneeseen puskuun vai liukastuiko hän.

Kuuman monitoimifutari Matti Järvinen oli ihan yhtä reipas, innokas ja hyväntuulinen kuin 40 vuotta sitten ja Paaran Antti erottui kiiltävillä pelikengillään.

– Nämä on muuten rasvattu mehiläisvahalla, Antti ylvästeli ja hoiteli vasemman pakin paikkaansa suvereeniin tyyliin.

Sopuisan ottelun erotuomariksi löydettiin kentän laidalta Tekkalan Olli, joka historian mukaan oli myös JP:n joukkueen ensimmäinen valmentaja.

Sen verran lystiä paapoilla juhlapelissä oli, että aikovat uusia matsin myös ensi vuonna.

– Jotain on kuitenkin muuttunut, sillä kaverit eivät jaksa enää saunoa. Joskus meni parikin päivää, mutta nyt ajellaan tunnin päästä jo kotiin. Mutta näin sen ilmeisesti kuuluukin mennä, Mikko Liski sanoo ja lupaa lähetellä sähköposteja myös ensi kesänä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic