Lounais-Häme

Aika kypsä superottelulle, Joshua ja Wilder haluavat samaan kehään

Nyrkkeilijät haluavat sitä, yleisö suorastaan vaatii sitä.

Mutta ovatko promoottorit ja keskenään kilpailevat liitot valmiita siihen?

Vielä on muutama mutka matkassa, mutta aika alkaa kypsyä raskaan sarjan voittamattomien mestarien Anthony Joshuan ja Deontay Wilderin kohtaamiselle. Pääosan esittäjät ovat tehneet oman osansa. Wilder kellisti viime kuussa siihen asti voitosta voittoon marssineen kuubalaisen Luis Ortizin, Joshua taas pehmitti viikko sitten toisen voittamattoman mestarin Joseph Parkerin.

-2018 on se vuosi, jolloin haluan kaikki mestaruusvyöt itselleni. Yksi puuttuu enää, ilmoitti Joshua lehdistötilaisuudessa heti Parker-voiton jälkeen.

Wilder on jo pidemmän aikaa vaatinut britti Joshuaa samaan kehään kanssaan. Amerikkalaisiskijä on sanonut olevansa jopa valmis kohtaamaan Joshuan tämän kotikentällä Lontoon Wembleyllä ja suostuvansa tulojen jakamiseen 60/40-prosentein Joshuan eduksi.

-Minä matkustan Englantiin, annan selkään AJ:lle ja vuoden lopulla ottelen vielä Las Vegasissa – tai missä tahansa – ja vietän mukavan joulun ja uudenvuoden. Kuulostaa kauniilta, WBC:n mestari Wilder totesi BBC Sportin mukaan.

 

Vaikka tahtoa kovanyrkkisten mestarien kohtaamiseksi löytyy, mikään ei ole itsestään selvää ammattinyrkkeilyssä, jossa raha ja liitot määräävät tahdin.

Joshua, joka pitää halussaan WBA-, IBF- ja WBO-liiton mestaruuksia, on saanut WBA:lta vaatimuksen kohdata seuraavaksi heidän ykköshaastajansa, venäläisen Aleksander Povetkinin. Vain kerran hävinnyt Povetkin tyrmäsi britti David Pricen Joshua-Parker-illan esiottelussa ja on kova vastus kenelle tahansa. Joshua joutuisi Povetkinin kohdatessaan kuitenkin tyytymään taskurahoihin verrattuna Wilder-ottelusta saatavaan jättipottiin.

-WBA ilmoitti, että AJ:n pitää kohdata Povetkin seuraavaksi. Meillä on 30 päivää aikaa sopia asiasta. Tässä vaiheessa tämä tarkoittaa, että Anthonyn seuraava ottelu on joko Wilderiä tai Povetkinia vastaan, pyöritteli jatkoa Joshuan manageri Eddie Hearn Sky Sportsille.

Ellei Joshua kohtaa Povetkinia seuravaksi, riistää WBA-liitto todennäköisesti mestaruutensa britiltä.

 

Jos ja kun Joshua ja Wilder vielä tämän vuoden aika kohtaavat, Joshua on ottelun suosikki. 28-vuotias Joshua voitti 2012 Lontoon olympialaisissa kultaa ja on voittanut kaikki 21 ammattilaisotteluaan, niistä 20 tyrmäyksellä. WBO-liiton tittelinsä Joshualle menettänyt uusiseelantilainen Joseph Parker on ainoa vastustaja, joka on pysynyt pystyssä kovaa iskevää ja urheilullista Joshuaa vastaan täydet erät.

Vähintään yhtä kovaa kuin Joshua lyövä Wilder ei ole vailla mahdollisuuksia. Joshuaa pidempi ja ulottavampi amerikkalainen hyökkää yllättävästi, eikä tunne armoa, jos vastustaja joutuu vaikeuksiin. Hän on myös tyrmännyt kaikki vastustajansa, ex-mestari Bermane Stivernen tosin vasta uusinnassa. FL

 

Kaksi voittamatonta kovanaamaa
Anthony JoshuaBritti, 28 vuotta.198 senttiä, 113 kiloa.Amatöörinä olympiavoitto 2012, MM-hopeaa 2011.Ammattilaisena 21 ottelua, 21 voittoa (20 tyrmäystä).WBA-, IBF- ja WBO-liiton raskaan sarjan mestari.Parhaat voitot Wladimir Klitschkosta, Joseph Parkerista, Charles Martinista ja Dominic Breazealesta.Deontay WilderAmerikkalainen, 32 vuotta201 senttiä, 103 kiloa.Amatöörinä olympiapronssia 2008.Ammattilaisena 40 ottelua (39 tyrmäystä).WBC-liiton raskaan sarjan mestari.Parhaat voitot Luis Ortizista, Bermane Stivernestä, Artur Szpilkasta ja Eric Molinasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti