Lounais-Häme Forssa

Aikuisten kesäryhmät starttasivat jälleen – Puistojoogien ja -jumpan lisäksi järjestetään sisäpelivuoroja

Wahrenin puistossa voi kesällä joogata ja uutuutena toteutetaan puistojumppa. Riennot ovat maksuttomia. Vesihelmessä ei kesällä järjestetä ryhmäliikuntaa.
Wahrenin puistossa jumpataan maanantaisin Ulla Leinon johdolla. Liikuntatoimen kesäryhmissä pääsee puistojumpan lisäksi joogan, lentopalloilun ja sählyn makuun. Kuva: Lassi Puhtimäki
Wahrenin puistossa jumpataan maanantaisin Ulla Leinon johdolla. Liikuntatoimen kesäryhmissä pääsee puistojumpan lisäksi joogan, lentopalloilun ja sählyn makuun. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kahdeksantoista osallistujaa kerännyt lasten Sporttikerhon ensimmäinen ryhmä pudotti kivenmurikan liikuntasihteeri Pauliina Jolangin harteilta. Korona ei syönyt liikkumisintoa.

Aikuisten ja lasten kesäliikuntaryhmien järjestämistä pohdittiin pitkään. Esitekin valmistui vasta viime viikon puolivälissä, kun kohtalo oli pitkään avoin.

– Toivon, että lapset ja aikuiset lähtevät nyt liikkeelle. Mielenkiintoa on ollut ja ihmiset ovat kaivanneet liikuntaryhmiä. Ryhmätarjonta supistuu, kun Vesihelmen kesäryhmiä; kuntosalia ja vesijumppia, ei tänä vuonna järjestetä lainkaan. Wahrenin puistossa on kyllä tilaa liikkua, Jolanki muistuttaa.

Puistojumppa ja pehmolentis paikkaavat vaurioita

Puistojumppa Wahrenin puistossa on ohjelmassa uutena ja se toteutettiin koronan torpedoitua jumppakauden. Myöskään naisten pehmolentiksessä ei ole ennen järjestetty kesäryhmiä.

– Uskon, että joogat ja jumpat koetaan turvallisiksi. Toivotaan, että kelit suosivat, sillä säävaraus on. Aiempina vuosina joogissa on ollut useampia kymmeniä osallistujia, Jolanki kertoo.

Jumppaa ja joogia on kesä-heinäkuussa 4-6 kertaa. Naisten ja miesten yhteinen salibandyvuoro sekä naisille suunnatut lentopallo ja pehmolentopallo pyörivät heinäkuun loppuun. Lentopalloa pelataan Kaikulan beach volley -kentällä. Muut joukkuelajit ovat neljän seinän sisällä, pehmolentis palolaitoksella ja sähly lyseolla.

– Lentistä ja säbää on pelattu kesäisin jo monena vuonna. Tulijoita varmasti on, vaikka osa voi suhtautua sisäliikuntaan nyt varauksella. Vuoroilla pelataan omilla välineillä ja varusteilla. Toivon, että kesäryhmien osallistujat ja liikuntapaikkojen käyttäjät noudattavat THL:n ohjeita, pesevät käsiään ja liikkuvat vain terveinä.

Jumppaohjevideot keränneet kiitosta

Syksyn suunnittelu on liikuntatoimelle haaste. Se, milloin vesijumpat ja ohjatut kuntosalivuorot palaavat kalenteriin on mysteeri. Pauliina Jolangin mukaan seurat ovat varailleet aktiivisesti harjoitusvuoroja kouluilta. Moni aloittaa harjoitukset tavallista aiemmin. Erityisjärjestelyjä voi olla luvassa, sillä pukukopit eivät Forssan liikuntapaikoilla toistaiseksi ole käytössä.

Jos Vesihelmen ryhmäliikuntatunnit unohdetaan, niin kesäliikunnan suhteen on palattu normaaliin. Tenniskentät ja muut ulkoliikuntapaikat antavat tilaisuuden harrastaa pienellä porukalla.

Liikuntatoimen nettisivuille ja YouTube -kanavalle korona-aikaan ladatuista jumppaohjevideoista on Jolangin mukaan tullut paljon myönteistä palautetta.

– Ikäihmiset liikkuvat paljon ryhmissä. Toivon, että he muistaisivat liikkua tässäkin tilanteessa säännöllisesti. FL

Kesän ohjelma: Puistojumppa ma klo 15 sekä puistojooga ti 18.30 ja ke klo 15 Wahrenin puistossa. Naisten pehmolentis ma klo 18 palolaitoksella ja lentis to klo 16.30 Kaikulan biitsikentällä. Naisten / miesten sähly ke klo 18 lyseolla.

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic