Lounais-Häme Somero

Aikuisten taiteen perusopetus alkaa Somerolla – Koulutus kestää kolme vuotta

Aikuiset voivat opiskella kuvataiteita Somero-opistolla. Ensimmäinen ryhmä aloittaa ensi syksynä.
Aikuisten kuvatataiteen perusopetus alkaa Somerolla ensi syksynä. Kuva: Terho Aalto
Aikuisten kuvatataiteen perusopetus alkaa Somerolla ensi syksynä. Kuva: Terho Aalto

Aikuisten kuvataiteen perusopetus alkaa Somero-opistolla syyskuussa. Tämä varmistui kuin Someron sivistyslautakunta näytti asialle vihreää valoa.

Koulutus kestää kolme vuotta ja sen laajuus on 500 tuntia. Yhteisten opintojen laskennallinen laajuus on 300 tuntia ja teemaopintojen 200 tuntia. Yhteiset opinnot suoritetaan kahdessa vuodessa ja teemaopinnot yhdessä tai kahdessa vuodessa.

Aikuisten taiteen perusopetuksen selvittämistyö käynnistyi Somerolla viime vuonna yleisöpalautteen johdosta.

– Naapuriopistoissa viime syksynä alkaneiden opintojen innoittamina somerolaiset taideharrastajat ovat toivoneet tavoitteellista kuvataideopetusta myös Somerolle, kertoo suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen, joka vastaa kuvataide- ja kädentaitojen opetuksesta ja suunnittelusta Somero-opistossa.

Somero-opisto teetti taideopetuksesta nettikyselyn.

– Nettikyselyn perusteella kolmisenkymmentä henkilöä ilmoitti halukkuutensa aloitta opinnot tulevana syksynä, Turkulainen kertoo.

Somero-opiston suunnitelmissa on jatkaa opetusta myös kolmen vuoden kuluttua.

Varsinaisia ilmoittautumisia opintoihin otetaan kuitenkin vastaan vasta elokuussa samaan aikaan kuin muillekin kursseille.

Sivistystoimen laskelmien mukaan taideopetuksen vuotuisen toiminnan kulut ovat lukuvuosittain 7500 euroa, josta palkkakustannusten osuus on 6000 euroa ja tarvikkeiden 1500 euroa. Perustarvikkeiden kustannukset ovat oppilaiden vastuulla. Lähinnä kurssimaksujen muodossa saatavat tulot ovat 3500 euroa.

Somero-opisto on Somerolla ja Koskella toimiva kansalaisopisto. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic