Lounais-Häme

Aina on ajettu – ja aina ajetaan

Forssan Moottoriseura oli vuosi siten motocrossin veteraanien SM-joukkuekisassa kymmenes. Se ei ollut huono suoritus 24 kovan seuran joukossa, mukana joukkueissa kun on useita MM-sarjaa aikoinaan kiertäneitä kuskeja.

Tänä vuonna SM-joukkuekisa kaasutellaan Miehikkälässä Kymenlaaksossa. Kisa ajetaan ensi viikon lauantaina.

-Kympin sakkiin pitäisi taas päästä. Siihen ylletään, kun jokainen tekee oman suorituksen, toteaa joukkueesta Toni Nordman, joka palasi alkuviikosta veteraanien MM-kisoista Assenista.

Nordman ajoi kisassa mukavasti 14:nneksi. Kisan paras suomalainen, Niko Kalatie, ajoi Hollannissa MM-pronssille.

-Olen ihan tyytyväinen, olot olivat hankalat. Vettä tuli aika lailla ja rata pehmeni, Norman kertoo.

 

FMS:n joukkueessa ajavat Nordmanin lisäksi Sani Lintula ja Pasi Mäntylä. Kolmikko on harjoitellut hyvin ja kalusto on kunnossa, joten hyvälle SM-kilpailulle on kaikki edellytykset.

-Tasainen suoritus on paras. Sellainen joukkue, jossa on kolme tasaisen hyvää kuskia, pärjää paremmin kuin joukkue, jossa on yksi tähtinimi, Lintula sanoo.

Suosikkia SM-kisaan on vaikea nimetä. Monet joukkueet kasataan vasta vähän ennen kilpailua ja ilmoittautuminen jää viime tinkaan.

-Joukkueita tehdään rahalla, tietää Mäntylä.

 

Miehikkälän MX-rata on Forssan Moottoriseuran kuljettajien mieleen. Monipuolisella radalla on paljon korkeuseroja ja sillä pystyy ajamaan kovaa.

-Miehikkälän rata on Suomen hienoimpia. Se ei ole väkisin tehty, Lintula sanoo.

Radan pitäisi myös sopia FMS:n kolmikolle. Kokeneet kuskit tykkäävät vauhdista, eikä trion 450-kuutioista pyöristä lopu tehot kesken.

SM-joukkuekisa on erityisen tärkeä Sani Lintulalle, joka loukkasi muutama vuosi sitten jalkansa pahasti, mutta on sitkeästi kuntouttanut itsensä huippuiskuun. Tunnetta on pelissä senkin takia, että hänen motocrossia harrastanut poikansa Miksu menehtyi tapaturmaisesti pari vuotta sitten.

-Onhan tämä iso juttu päästä mukaan SM-kisaan. Miksun kanssa tuli kuitenkin kierrettyä kymmenen vuotta maailmaa tämän lajin parissa, Lintula sanoo.

 

Nordman on nelikymppinen, Mäntylä viisikymppinen ja Lintulakin lähestyy hyvää vauhtia viittäkymppiä. Mikä saa miehet harrastamaan hurjaa ja kovaa kuntoa vaativaa lajia vielä veteraanisarjoissa?

-Aina on ajettu – ja aina ajetaan, naurahtaa Mäntylä.

Kuskit harjoittelevat 2–3 kertaa viikossa Luodesuolla, päälle tulevat lenkki- ja punttitreenit. Motocrossissa on oltava kroppa ja pää kunnossa, muuten hommasta ei tule mitään.

-Minä koetan hakea takaisin sitä fiilistä, minkä tuntee, kun 40 kuskia on paikallaan puomin takana ja pyörät ampaisevat siitä liikkeelle. Adrenaliini virtaa ja syke on huipussaan, Lintula kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic