Lounais-Häme Forssa

Aino- ja Reino-tossujen valmistus jatkuu mutta ulkomailla – Ostajina Finlaysonin omistajat

Finlayson ja yrityksen omistajat ostavat Reino- ja Aino-tossujen tavaramerkin. Tossut tulevat myyntiin S-ryhmän myymälöihin.
Ainot ja Reinot eivät katoa, mutta niiden valmistus siirtyy ulkomaille. Kuva: Seppo Pessinen
Ainot ja Reinot eivät katoa, mutta niiden valmistus siirtyy ulkomaille. Kuva: Seppo Pessinen

Kodintekstiilivalmistaja Finlayson ja sen omistajat ostavat Reino- ja Aino-tossujen tavaramerkin. Uudet omistajat haluavat turvata, että tossuja on saatavilla myös tuleville sukupolville. Neuvottelut tossujen valmistuksen jatkamisesta ovat käynnissä eri toimijoiden kanssa.

Tossujen valmistus ei jatku Suomessa.

– Tossuja valmistaneen yrityksen konkurssi osoittaa, ettei tällaisen tuotteen valmistaminen Suomessa ole taloudellisesti kannattavaa. Kaikkea tekemistä on arvioitava uudelleen. Halusimme pelastaa tämän kansallisomaisuuden ja varmistaa, että loistava tuote on olemassa jatkossakin. Valmistus on vain pieni osa, noin 10 prosenttia, tuotteen arvonmuodostusta ja tossujen suunnittelu, myynti ja tuotekehitys säilyvät tulevaisuudessakin Suomessa, Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila kertoo.

Kurttila lupaa, että tuotteiden vlamistus jatkuu viimeistään isänpäivään mennessä.

Tulevaisuudessa Reinot ja Ainot tulevat myyntiin Finlaysonin noin viiteenkymmeneen myymälään ja pop-up-myymälään. Lisäksi neuvottelut S-ryhmän kanssa ovat loppusuoralla: Reinoja ja Ainoja tullaan myymään Finlaysonin myymälöiden lisäksi vain S-ryhmän myymälöistä, kuten Prismoista ja Prisman verkkokaupasta.

– On hienoa, että saamme turvata ikonisen brändin tulevaisuuden ja varmistaa, että näitä klassikkotuotteita on saatavilla koko Suomessa, käyttötavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho S-ryhmän vähittäiskaupasta toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic