Lounais-Häme

Ainoastaan välttämätön työmatkaliikenne sallitaan Schengen-alueelta Suomeen seuraavan 30 päivän ajan

Rajapäätöksillä pyritään torjumaan koronaepidemian kasvun kiihtyminen uudelleen sekä aiempaa tarttuvamman virusmuunnoksen leviäminen Suomessa.
Entistä tiukemmat maahantulorajoitukset ovat astuneet Suomessa voimaan. Seuraavan 30 vuorokauden vain välttämätön työmatkaliikenne on sallittu Suomeen Schengen-maista. Kuva: Arttu Laitala

Entistä tiukemmat maahantulorajoitukset ovat astuneet Suomessa voimaan. Seuraavan 30 vuorokauden vain välttämätön työmatkaliikenne on sallittu Suomeen Schengen-maista.

Rajapäätöksillä pyritään torjumaan koronaepidemian kasvun kiihtyminen uudelleen sekä aiempaa tarttuvamman virusmuunnoksen leviäminen Suomessa. Tavoitteena on vähentää liikennettä rajoilla, jotta terveydenhuollon ammattilaisille jäisi parempi mahdollisuus testata kaikki rajan yli tulevat ja asettaa ihmisiä karanteeniin.

Välttämättömäksi työmatkaliikenteeksi luetaan huoltovarmuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätön työmatkaliikenne.

Välttämättöminä pidetään esimerkiksi tavarankuljetuksen sekä terveydenhuollon ja pelastustoimen henkilöstöä, diplomaatteja ja median edustajia.

Rajan voi myös yhä ylittää perheasioissa, joskin sukulaisuussuhteen määritelmää on maahantulossa tiukennettu. Myös opiskelu on sallittu maahantulon syy.

Uusien rajoitusten myötä rajayhteisöjä koskeneet erivapaudet lakkaavat.

Suomen kansalaisilla ja Suomessa asuvilla on kuitenkin perustuslaillinen oikeus saapua ja poistua maasta. Ulkoministeriö kuitenkin kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista sekä välttämään kaikkea matkustamista Britanniaan, Irlantiin ja Etelä-Afrikkaan, joissa tarttuvampia virusmuunnoksia on todettu runsaasti.

Valvontaa Suomen rajoilla jatketaan 25. helmikuuta saakka.

Uusimmat

Fingerpori

comic