Lounais-Häme

Äiti, mitä me tehtäisiin? Tässä puuhavinkki kesälomalle

8-vuotias Jadessa Toivonen kurvaa tottuneesti Forssan liikennepuiston risteyksessä oikealta kaistalta. Liikennepuisto on tuttu jo monelta vuodelta, ja liikennesäännöt ovat hyvin hallussa.

-Täällä on ihan kivaa. Ollaan käyty täällä aika paljon, Jadessa kertoo.

Puisto on tuttu monelta vuodelta, mutta tänä kesänä perhe on liikennepuistossa ensimmäistä kertaa. Reissu ei kuitenkaan jää viimeiseksi. Jadessan äiti Minna Valkama pitää Forssan puistoissa kesän ajan Mannerheimin lastensuojeluliiton kesäkahviloita, ja Jadessa sekä 5-vuotias Jimi pääsevät samalla äidin mukana leikkimään.

MLL:n kesäkahvilat pidetään neljässä eri puistossa. Liikennepuiston kesäkahvilasta saa kesäkuun ajan mehua ja keksejä klo 10–12 maanantaisin. Tiistaisin ollaan samaan aikaan kirkkopuistossa, keskiviikkoisin Paavolan puistossa ja torstaisin klo 9–12 Tölön puistossa. Nämä tiistaista torstaihin pidettävät kahvilat toimivat kesä- ja heinäkuun. Vapaaehtoinen kahvi- ja mehumaksu on 50 senttiä.

 

Liikennepuisto-ohjaajana toimiva Kari Rönn kaupungin nuorisotoimesta kertoo, että liikennepuistossa on aukioloaikoina 2–3 valvojaa hänen lisäkseen. Valvojina ovat kaupungin kesätyönuoret.

-Jo toukokuussa meillä kävi 30–40 henkilöä päivässä, vaikka koululaiset pääsivät puistoon vasta iltapäivällä koulun jälkeen, Rönn laskeskelee.

Sateisina ja kylminä päivinä kävijämäärät putosivat noin puoleen tästä, mutta jonkun verran on väkeä joka arkipäivä. Rönn ennakoi, että kävijämäärät pysyvät samantapaisina kuin viime kesänä. Aurinkoisina päivinä liikennepuisto täyttyy.

-Helteellä voi olla reippaasti toistasataa ihmistä. Kun helle jatkuu, määrä tasoittuu. Tämä kenttä on silloin kuin kattila; tässä on niin avaraa ja pinta on asvalttia.

Ruuhkapäivinä vuoroa voi joutua jonottamaan ja ajoajat ovat noin viisitoista minuuttia. Muuten puistossa saa ajella rauhassa vaikka koko päivän.

Liikennepuisto on avoinna koko kesän joka arkipäivä klo 9–15 ja torstaisin lisäksi illalla klo 18–20.

 

Jadessan mielestä on mukavaa päästä äidin mukana viettämään aikaa puistoissa, ja sen lisäksi hän odottaa muitakin touhuja.

-Isi rakentaa meille puumajan takapihalle, Jadessa innostuu.

Hän kertoo, että puumaja on tolppien päällä ja sieltä voi tulla alas liukumäkeä pitkin.

Uimaan Jadessa ei ole vielä mennyt, vaikka uinti onkin yksi kesän lempipuuhista.

-On niin kylmät vedet vielä. FL

 

Lomanuorille
Louna-kirjastojen Kesäbingoon voi osallistua lukemalla erilaisissa kesäisissä paikoissa. Lomakkeita saa kirjastoista ja täytetyn lomakkeen palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja.Viihdeuimala Vesihelmessä on kesäkuun ajan lasten kesäliikuntakerho maanantaista perjantaihin klo 12–16. Liikuntakerhoon pääsevät 6–11-vuotiaat uimataitoiset lapset. Hinta 6 € sisältää välipalan.Forssan Salama järjestää yleisurheilukoulua liikunnallisille 5–16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ryhmät kokoontuvat 5.6.–9.8. ja ovat maksullisia.Nuorten maksuttomat höntsäpelitunnit 11–15-vuotiaille 12.6.–28.7. Forssan urheilukentällä arkipäivisin klo 13–14.Forssan kaupunginkirjaston maksuttomat peli-iltapäivät nuorille keskiviikkoisin 14.6., 12.7. ja 9.8. klo 15–18. Pelataan konsolipelejä, tietokonepelejä ja lautapelejä yhdessä ja erikseen.Forssan kirjastossa myös kaikille avoimet nuorten ja aikuisten lautapeli-illat 15.6. alkaen. Pelaajat kokoontuvat parillisina viikkoina torstaisin klo 17–21.Forssan kuvataidekoulun Kesäkuvis 4–10-vuotiaille kokoontuu kesäkuussa arkisin viikon ajan. Vapaata tilaa on kurssiviikoilla 19.–22.6. sekä 26.–30.6. Päivän aikana piirretään, maalataan, muotoillaan ja leikitään. Kurssimaksu 25/35 €.Lisää kuntien ja opistojen omilta sivuilta. Monien leirien ilmoittautumisaika on jo päättynyt, mutta vapaita paikkoja voi tiedustella suoraan järjestäjiltä.

Uusimmat

Fingerpori

comic