Lounais-Häme Akaa

Akaan pörriäiset saivat oman Mehiläisliven

Suomen hunajapääkaupunki Akaa tarjoaa mahdollisuuden seurata pölyttäjien touhuja suorana verkossa.
Suomen hunajapääkaupunki Akaa sai lisää pörinää pääsiäisen alla, kun mehiläislive aloitti lähetyksensä verkossa.
Suomen hunajapääkaupunki Akaa sai lisää pörinää pääsiäisen alla, kun mehiläislive aloitti lähetyksensä verkossa. Arkistokuva

Norppalive on jo eläinten ystäville tuttu, samoin sääksilive. Mutta nyt on mahdollisuus seurata myös tärkeiden pölyttäjien eli mehiläisten touhuja vuorokauden ympäri verkossa.

Suomen hunajapääkaupunki Akaa sai lisää pörinää pääsiäisen alla, kun mehiläislive aloitti lähetyksensä verkossa. Mehiläisyhdyskunta asuu K-Supermarket Akaan katolle asennetussa pesässä Toijalan keskustassa.

Kymmenien tuhansien kaupunkimehiläisten elämää seurataan vuorokauden ympäri Akaan kaupungin nettisivuilla. Kamera taltioi tapahtumia pesän suuaukolla, jonne odotetaan kovaa kuhinaa kevään edetessä ja pölyttäjien herätessä.

Tavoitteena on lisäksi välittää kuvaa pesän painoa havainnollistavasta vaa’asta. Sen lukema nousee vähitellen, kun hunajamäärä pesässä lisääntyy.

Vaakaa ylläpitää Suomen Mehiläishoitajain liitto, joka seuraa valtakunnallista hunajasadon kertymää eri puolilla maata.

Mehiläisliven toteuttavat yhteistyössä Akaan kaupunki ja K-Supermarket Akaan kauppias Satu Kettunen. Tuotannossa huomioidaan pölyttäjien tarvitsema työrauha, joten kamerat eivät häiritse niiden elämää millään tavalla.

Kaupan pesien hoidosta vastaa akaalainen mehiläistarhaaja Risto Niilimäki, joka on myös Akaan suunnitelmallisen kaupunkimehiläistarhauksen isä.

Niilimäen idea sai innoituksensa vuonna 2010 Pariisin katoille tuoduista mehiläispesistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic