Lounais-Häme

Akavan Erityisalat: Luottamusta Fjäderiin ei enää ole

Helsinki
29.10.2018, 14:50

Kotimaa

Akavan Erityisalat esittää, että Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin luottamus arvioidaan Akavassa. Liiton hallituksessa on todettu, että luottamusta puheenjohtaja Fjäderiin ei enää ole.
– Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin useat ulostulot ja harkitsemattomat lausunnot ovat aiheuttaneet kielteistä palautetta Akavan Erityisalojen eri jäsenyhdistyksiltä ja jäsenistöltä. Tuorein palautevyöry tuli Fjäderin viime viikon kommenteista, jotka liittyivät kouluttamattomien maahanmuuttajien työehtoihin, toteaa Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Maarit Helén liiton tiedotteessa.
Akavan Erityisalat kuuluu Akavan suurimpiin liittoihin.
Viime viikolla akavalaisen ammattiliitto Talentian hallitus katsoi, ettei Fjäder enää nauti sen luottamusta. Keskusteluun nousi tuolloin Fjäderin Ylellä esittämä kommentti, jonka mukaan kouluttamattomille maahanmuuttajille voisi maksaa pienempää palkkaa.
Fjäder itse sanoi STT:lle perjantaina, että hän aikoo nostaa asian esille huomisessa Akavan hallituksen kokouksessa selventääkseen, mitä hän on kommentillaan tarkoittanut, jotta asiasta voidaan keskustella. Hän kuvasi lausuntoaan viestinnälliseksi mokaksi, joka ei edusta häntä.

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic